Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΠαρουσίαση του βιβλίου «Ταξιδεύοντας στην εποχή του ανθρώπου. Η ζωή στην ανθρωπόκαινο»

Παρουσίαση του βιβλίου «Ταξιδεύοντας στην εποχή του ανθρώπου. Η ζωή στην ανθρωπόκαινο»

Παρουσίαση του βιβλίου του Ζαχαρία Σκούρα «Ταξιδεύοντας στην εποχή του ανθρώπου. Η ζωή στην ανθρωπόκαινο»

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου και οι Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της δεύτερης, βελτιωμένης και επαυξημένης έκδοσης του βιβλίου του ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ κ. Ζαχαρία Σκούρα με τίτλο:

Ταξιδεύοντας στην εποχή του ανθρώπου. Η ζωή στην ανθρωπόκαινο”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024, στις 19:00,

στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).

Ομιλητές:

● Νικόλαος Βαρσακέλης, Καθηγητής Οικονομικών – π. Αντιπρύτανης ΑΠΘ – Συγγραφέας

● Γρηγόριος Τέκος, Οικονομολόγος – Επιχειρηματίας

Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει συζήτηση με τον συγγραφέα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Αντιδημαρχιών Πολιτισμού και

Παιδείας, Σχολικής Στέγης, Προσχολικής Αγωγής και Δραστηριοτήτων.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

O κ. Ζαχαρίας Σκούρας είναι πτυχιούχος και διδάκτορας του τμήματος Βιολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Μετεκπαιδεύθηκε και εργάστηκε σε Ερευνητικά Κέντρα και Πανεπιστήμια της Ευρώπης, είναι μέλος Επιστημονικών Εταιρειών και κριτής επιστημονικών άρθρων και βιβλίων. Δίδαξε προ- και μετα- πτυχιακά μαθήματα και επέβλεψε εργασίες, διπλωματικές και διδακτορικές διατριβές.

Είναι συγγραφέας πολλών επιστημονικών εργασιών, ανακοινώσεων και βιβλίων, καθώς και εκλαϊκευμένων άρθρων στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο σε θέματα που αφορούν τη γενετική, τη βιοτεχνολογία, τη βιοηθική, τη φιλοσοφία, την κοινωνία, την εξέλιξη. Έδωσε ομιλίες, συμμετείχε σε διαδικτυακές, ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, οργάνωσε συνέδρια, συμπόσια, ημερίδες, συζητήσεις και διαλέξεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό καθώς και σε άλλους κοινωνικούς φορείς.

Διετέλεσε καθηγητής Γενετικής, Πρόεδρος του τμήματος Βιολογίας, μέλος της Συγκλήτου, της Επιτροπής Ερευνών, της Επιτροπής Δια Βίου Εκπαίδευσης, της Επιτροπής Δεοντολογίας καθώς και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Αξιοποίησης της Περιουσίας του ΑΠΘ. Διετέλεσε επίσης Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ένωσης Βιοεπιστημόνων (ΠΕΒ) και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Μουσείου Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ.

Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ, Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ (ΣΑΑΠΘ), Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δ.Σ. του Διεπιστημονικού Κέντρου Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ) του ΑΠΘ και Τακτικό Μέλος της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας(ΕΓΑ).

Επιμελείται και παρουσιάζει την εκπομπή «Ταξίδι στη ζωή» στο διαδικτυακό κανάλι ΑΝΙΧΝΕΥΣΕΙΣ WEB TV (οι εκπομπές βρίσκονται στο YouTube) με θέματα που αφορούν την επιστήμη, τη φιλοσοφία, την τέχνη, την πολιτική, την κοινωνική ζωή, το επάγγελμα και την επικαιρότητα των ημερών. Επιμελείται και διοργανώνει θεματικές, διαλέξεις και συζητήσεις στα Ανοικτά Πανεπιστήμια των Δήμων Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς. Εκδηλώνει το ενδιαφέρον του για τη μουσική, παίζοντας κρουστά και κιθάρα, κυρίως μέσα από τους δρόμους των μπλουζ, της τζαζ και της μπαλάντας.

Τα τελευταία χρόνια κυκλοφόρησαν τα βιβλία του:

– Αναζητώντας τη ζωή. Από την αρχαιότητα μέχρι τον 21ο αιώνα. Εκδόσεις ΖΗΤΗ

-Ταξιδεύοντας στην εποχή του ανθρώπου. Η ζωή στην Ανθρωπόκαινο. Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ

Από την ιστοσελίδα του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ