Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚώστας Βασιλειάδης: Η παρουσία του κόσμου στη Λευκή Νύχτα ήταν συγκλονιστική

Κώστας Βασιλειάδης: Η παρουσία του κόσμου στη Λευκή Νύχτα ήταν συγκλονιστική

Την παρακάτω δήλωση στην «Αγκίδα» έκανε ο Κώστας Βασιλειάδης, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου Κορδελιού, για τη 2η Λευκή Νύχτα του Ευόσμου που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Ευόσμου Κορδελιού μαζί με τον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το περασμένο Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024:

«Ο πρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) δήλωσε ότι δεν έχει ξαναδεί στη ζωή του μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου σε τόσες ταυτόχρονες εκδηλώσεις σαν κι αυτή που έζησε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024 στη 2η Λευκή Νύχτα του Ευόσμου. Αυτή η δήλωση λέει πολλά για την επιτυχία της εκδήλωσής μας.

Η οργάνωση πήγε πάρα πολύ καλά. Η παρουσία του κόσμου ήταν συγκλονιστική. Σίγουρα πάνω από 50.000 άνθρωποι έδωσαν το “παρών” στη 2η Λευκή Νύχτα του Ευόσμου, ενώ ξεπέρασαν τους 6.000 όσοι παρακολούθησαν τη συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου.

Όλες οι εκδηλώσεις είχαν πάρα πολύ κόσμο. Το stage του You Bar έδωσε άλλη πνοή. Οι οθόνες έδωσαν άλλη αίσθηση οργάνωσης. Υπήρχαν στιγμές που υπήρχε τεράστιος συνωστισμός και νομίζω εκείνες τις στιγμές έγιναν λίγο οριακά τα πράγματα. Βοήθησε όμως το γεγονός ότι από τη Μαιάνδρου μέχρι τη Eurobank είχαμε αρκετά απλωμένες εκδηλώσεις, οι επισκέπτες διασκορπίστηκαν κι έτσι δεν είχαμε προβλήματα και ευτράπελα. Το σημαντικότερο είναι ότι οι τζίροι που έγραψαν οι επιχειρήσεις, σύμφωνα με όσα γνωρίζω από τις εικοσιπέντε επιχειρήσεις που μίλησα από το πρωί μέχρι τώρα, ήταν τουλάχιστον πάνω από 20% σε σχέση με την περυσινή Λευκή Νύχτα. Κάποιες επιχειρήσεις κατέγραψαν τεράστιο τζίρο.

Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την άψογη συνδιοργάνωση. Θέλω να ευχαριστήσω ονομαστικά τον Θόδωρο Κατσούκα, εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για δράσεις που αφορούν στην καθημερινότητά των πολιτών. Ο κύριος Κατσούκας ήταν δίπλα μας, συντόνιζε τις Υπηρεσίες του δήμου και έλυσε όλα τα προβλήματα που προέκυψαν, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων της Λευκής Νύχτας. Ονομαστικά θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Νίκο Κουγιουμτζή, Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας.

Συγχαρητήρια αξίζουν στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου που δούλεψε όλο το βράδυ για να βρούμε γυαλισμένα τα πάντα το πρωί της Κυριακής. Άψογη ήταν και αξίζει συγχαρητήρια και η Δημοτική Αστυνομία για τη διαχείριση μιας τόσο τεράστιας εκδήλωσης.

Ευχαριστώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου, τα μέλη του Συλλόγου, την Έφη Χατζηχιδήρογλου από την εταιρεία Open Ways που είχε την οργάνωση της Λευκής Νύχτας και όλους όσους βοήθησαν γι’ αυτό το αποτέλεσμα.

Επιπλέον οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσες επιχειρήσεις έβαλαν το χέρι στην τσέπη και μας βοήθησαν οικονομικά ως Χορηγοί της Εκδήλωσής μας. Θα τους διαφημίζουμε – προβάλουμε για αρκετό καιρό ακόμα. Τέλος ζητώ προσωπικά συγνώμη αν ξέχασα να ευχαριστήσω κάποιον ή κάποια.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ στα μηνύματα που λάβαμε από τις επιχειρήσεις εκτός πεζοδρόμησης, τα οποία ήταν θετικότατα. Από την οδό Αντώνη Τρίτση, από την οδό Αχιλλέως (που είχαν δικό τους stage με ζωντανή ορχήστρα), από την οδό Αριστοτέλους ενημερωθήκαμε ότι επικράτησε αδιαχώρητο, όσο δεν είχε επικρατήσει στις επιχειρήσεις τους κανένα άλλο Σάββατο, μιας και η επισκεψιμότητα στον δήμο ήταν τεράστια και οι επιχειρήσεις του κέντρου του Ευόσμου δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν όλον αυτόν τον κόσμο.

Η μαγική λέξη για την επιτυχία της 2ης Λευκής Νύχτας ήταν ο συντονισμός. Όταν υπάρχει διάθεση, καλό κλίμα και συντονισμός μεταξύ των αρμόδιων φορέων και διοργανωτών, μπορούνε να γίνουνε θαύματα. Τέτοιος συντονισμός χρειάζεται σε οτιδήποτε θέλουμε να κάνουμε στον δήμο με θετικά αποτελέσματα είτε αυτό είναι η Λευκή Νύχτα είτε είναι οτιδήποτε άλλο».

Γιάννης Σούλας: Ευχαριστούμε την Φιλαρμονική για την παρουσία της στη Λευκή Νύχτα
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ