Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕίναι μικρή η αύξηση 35% των Δημοτικών Τελών στον δήμο των κατασχέσεων...

Είναι μικρή η αύξηση 35% των Δημοτικών Τελών στον δήμο των κατασχέσεων ακινήτων;

Στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου η διοίκηση Αλεξανδρίδη εκλέχτηκε διακηρύσσοντας ότι θα κάνει τον Δήμο Πρωταγωνιστή στα έργα, αλλά στο μόνο πράγμα που τον έκανε πρωταγωνιστή μέχρι τώρα είναι στην επιβολή χαρατσιών.

Δεν φτάνει που η διοίκηση Αλεξανδρίδη έχει ταράξει τον κόσμο στα χαράτσια, αλλά επιπλέον ακούμε και ευφυολογήματα από διάφορους αντιδημάρχους που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.

Έτσι ακούσαμε την κυρία Μαρία Πουρσανίδου, αντιδήμαρχο Οικονομικών, να λέει πως το 35% αύξηση στα Ανταποδοτικά Τέλη είναι μόνο 3 λεπτά του ευρώ αύξηση ανά τετραγωνικό μέτρο, τον κύριο Δημήτρη Σίτσα, αντιδήμαρχο Αθλητισμού, να λέει πως η αύξηση των τιμών στα προγράμματα αθλητισμού για όλους είναι μόνο 8% και τον ίδιο τον δήμαρχο Λευτέρη Αλεξανδρίδη να λέει ότι είναι μικρό το ποσό που επιβλήθηκε πρώτη φορά για την αποκομιδή παλιών στρωμάτων και άλλων τέτοιων αντικειμένων.

Είναι προφανές ότι τα ποσά αυτά φαίνονται μικρά σ’ εκείνους που η τσέπη τους είναι γεμάτη και δεν τραβάνε τα ζόρια που τραβάει ο κοσμάκης, σ’ έναν δήμο στον οποίο κατοικούν υπάλληλοι και που ένα μέρος τους δυσκολεύεται να πληρώσει ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, σ’ έναν δήμο στον οποίο είδαμε το προηγούμενο χρονικό διάστημα κινητοποιήσεις ενάντια σε κατασχέσεις ακινήτων λαϊκών οικογενειών.

Η αύξηση 35% στα Ανταποδοτικά Τέλη, 8% στα προγράμματα άθλησης για όλους και η επιβολή νέων τελών με το νέο Κανονισμό Καθαριότητας είναι πολύ μεγάλη, γιατί ζούμε σ’ έναν δήμο που γίνονται κατασχέσεις ακινήτων από κοράκια, τα οποία ζούνε από τον ανθρώπινο πόνο, τον οποίο δημιούργησε το γδάρσιμο και η αφαίμαξη από τα μνημόνια και όχι η τεμπελιά και η ανικανότητα των ανθρώπων.

Εκτός κι αν τα μέλη της διοίκησης Αλεξανδρίδη άλλαξαν γνώμη και πιστεύουν ότι για τον οικονομικό ξεπεσμό των ανθρώπων φταίει η ανικανότητα και η τεμπελιά τους. Κατά την περίοδο των μνημονίων, τα στελέχη της διοίκησης Αλεξανδρίδη, που βρίσκονταν και τότε στο Δημοτικό Συμβούλιο, μια χαρά ενέκριναν τα ψηφίσματα που κατονόμαζαν τα μνημόνια ως υπεύθυνα για τα οικονομικά προβλήματα του κόσμου.

Οι αυξήσεις λοιπόν δεν είναι λογικές, γιατί τα ελλείματα δεν τα δημιούργησε ο κόσμος. Ο κόσμος πάντα πλήρωνε τις υποχρεώσεις του. Οι αυξήσεις είναι τόσο λογικές, όσο λογικές είναι και οι κατασχέσεις των ακινήτων λαϊκών οικογενειών. Εκτός και αν η διοίκηση Αλεξανδρίδη θεωρεί λογικές και τις κατασχέσεις ακινήτων λαϊκών οικογενειών, θεωρεί λογική και τη δράση των κορακιών. Τότε πάει αλλού η βαλίτσα.

Η. Βα.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ