Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πρέπει να εκφράζει επιλεκτικά  την πολιτική...

Το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πρέπει να εκφράζει επιλεκτικά  την πολιτική της Διοίκησης

Του Κώστα Αμανατιάδη

Η ποιότητα των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου αντικατοπτρίζει την προοπτική της πορείας ενός Δήμου.

Οι ευθύνες διαχέονται σε πολλές κατευθύνσεις και η μεγαλύτερη ευθύνη φυσικά βαρύνει το προεδρείο και τη διοίκηση.

Το προεδρείο εξελέγη με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και έχει  επιπλέον υποχρέωση  να εμπνέει σεβασμό, δικαιοσύνη και ανεμπόδιστη έκφραση της Αντιπολίτευσης.

Το προεδρείο δεν πρέπει να εκφράζει επιλεκτικά  την πολιτική της Διοίκησης, αλλά πρέπει να εκφράζει την άποψη του συνόλου των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και να διευκολύνει ώστε να δίνεται ο λόγος προς όλες τις κατευθύνσεις.

Οι πολίτες ζητούν την ανάπτυξη των θέσεων και των επιχειρημάτων όλων των παρατάξεων και των δημοτικών συμβούλων για να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Δυστυχώς μέσα στην υπάρχουσα δυσλειτουργία, λείπουν και οι παρουσίες άξιων αυτοδιοικητικών προσωπικοτήτων. Το Δημοτικό Συμβούλιο γέμισε με συμβούλους που σηκώνουν και κατεβάζουν το χέρι τους χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν εκφέρει άποψη και λόγο.

Κύριε πρόεδρε έχετε τεράστια ευθύνη να εφαρμόσετε ορθά τον κανονισμό ,να εμπνεύσετε σεβασμό προς όλες τις κατευθύνσεις, ενεργώντας με δικαιοσύνη και ίση αντιμετώπιση όλων των παρατάξεων, χωρίς να κλείνετε μικρόφωνα.

Ο Κώστας Αμανατιάδης διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών και πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Κορδελιού Ευόσμου

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ