Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ Μαρία Μανούκα κατηγόρησε τη διοίκηση Αλεξανδρίδη για φασιστική συμπεριφορά

Η Μαρία Μανούκα κατηγόρησε τη διοίκηση Αλεξανδρίδη για φασιστική συμπεριφορά

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 28ης Αυγούστου 2024, η Μαρία Μανούκα, επικεφαλής της παράταξης «Μαζί στην Ανάπτυξη Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου, κατηγόρησε τη διοίκηση Αλεξανδρίδη και συγκεκριμένα τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Κεραμιδά, για φασιστική συμπεριφορά.

Συγκεκριμένα η κυρία Μανούκα είπε πως μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχει φασισμός και κάλεσε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συμπεριφερθεί με βάση το ρόλο που έχει. «Μου κλείσατε το μικρόφωνο. Μας κλείνετε συνέχεια το μικρόφωνο», είπε η κυρία Μανούκα.

Έκλεισε ο κύριος Κεραμιδάς το μικρόφωνο της κυρίας Μανούκα; Το έκλεισε. Δικαίως τον κατηγορεί για φασιστική συμπεριφορά;

Η κυρία Μανούκα, ενώ στο βήμα βρισκόταν και μιλούσε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Δημήτρης Σίτσας, άνοιξε το μικρόφωνό της και άρχισε να μιλάει, κάτι που φυσικά δεν επιτρέπεται. Ο κύριος Κεραμιδάς αναγκάστηκε να κλείσει το μικρόφωνο της κυρίας Μανούκα, αφού εκείνη δεν καταλαβαίνει ότι δεν βρίσκεται σε καφενείο για να παρεμβαίνει όποτε θέλει.

Μάλιστα ο κύριος Κεραμιδάς της επισήμανε ότι δεν της έδωσε το λόγο. Άλλωστε δεν του τον ζήτησε ποτέ η κυρία Μανούκα κι από πάνω τον κατηγόρησε και για φασισμό. Προφανώς η κυρία Μανούκα δεν πιστεύει ότι οφείλει να ζητήσει το λόγο από το προεδρείο. Κατά τα άλλα έχει φασιστική συμπεριφορά ο κύριος Κεραμιδάς.

Στη συζήτηση παρενέβη έξαλλος και ο κύριος Θανάσης Γαρούφας, δημοτικός σύμβουλος της κυρίας Μανούκα, φωνάζοντας κι εκείνος ότι ο κύριος Σίτσας απευθύνθηκε στην κυρία Μανούκα. Μα ακόμα κι αν έγινε αυτό, η κυρία Μανούκα θα έπρεπε να ζητήσει το λόγο από το προεδρείο, αφού θα είχε ολοκληρώσει την τοποθέτησή του ο αντιδήμαρχος.

Και ενώ η κυρία Μανούκα είχε ξεκάθαρα άδικο, γιατί διέκοψε τον αντιδήμαρχο την ώρα που μιλούσε, επανάφερε ξανά το θέμα ότι είναι γυναίκα, πιθανότατα για να δημιουργήσει τις εντυπώσεις που δημιουργούσε απέναντι στον τέως δήμαρχο περί μισογυνισμού. Ο κύριος Κεραμιδάς της απάντησε αμέσως ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα γυναίκας και άντρα και φυσικά η αντίδραση του κυρίου Κεραμιδά δεν είχε καμία σχέση με το γεγονός ότι η κυρία Μανούκα είναι γυναίκα. Δυστυχώς η κυρία Μανούκα συνεχίζει και μετεκλογικά να πολιτεύεται όπως πολιτεύτηκε προεκλογικά.

Γεγονός πάντως είναι ότι ο κύριος Κεραμιδάς δεν ήταν εκνευρισμένος μόνο με την παρέμβαση της κυρίας Μανούκα, αλλά ήταν εξοργισμένος και με την απόφαση του αντιδημάρχου να πει πράγματα που δημιουργούσαν αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, ενώ η αντιπολίτευση δήλωσε κατευθείαν με την ανάγνωση του θέματος ότι το ψηφίζει ομόφωνα. Μάλιστα αυτά που έλεγε ο κύριος Σίτσας σίγουρα δεν ήταν υπέρ του, κάτι που ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου καταλάβαινε πολύ καλά σε αντίθεση με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού.

Σ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ