Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΚι άλλο σκάνδαλο στον πρώην Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού;

Κι άλλο σκάνδαλο στον πρώην Δήμο Ελευθερίου Κορδελιού;

Μέχρι τώρα γνωρίζαμε το σκάνδαλο του ΘΕΠΑΝ (παλιών κοιμητηρίων Ελευθερίου Κορδελιού), οικοπέδου αντικειμενικής αξίας περίπου 7 εκατομμυρίων ευρώ σε κεντρικό σημείο του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, το οποίο βρίσκεται στον «αέρα» και κινδυνεύει να χαθεί από τα περιουσιακά στοιχεία του δήμου, γιατί κανένας δεν πήγε να πάρει ποτέ τον τίτλο ιδιοκτησίας του από τη Διεύθυνση Γεωργίας και κανένας, απ’ όσους γνώριζαν, δεν αποκάλυπτε πως υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας που ανήκει στον δήμο. Αντιθέτως όσοι γνώριζαν συσκότιζαν την κατάσταση.

Χθες ενημερωθήκαμε από αντιδήμαρχο ότι στον πρώην δήμο Ελευθερίου Κορδελιού πιθανότατα χάθηκε και οικόπεδο που ήταν χαρακτηρισμένο κοινόχρηστος χώρος, που έπρεπε να αποζημιωθεί από τον δήμο, που δεν αποζημιώθηκε και που οι ιδιοκτήτες του προσέφυγαν στα δικαστήρια και το κέρδισαν.

Είναι δεδομένο ότι θα ερευνήσουμε την υπόθεση, για να δούμε κάτω από ποιες συνθήκες μπορεί να χάθηκε ένα μεγάλο οικόπεδο και θα μετατραπεί σε οικοδομή ή ποιος ξέρει σε τι άλλο, αντί να μετατραπεί σε πάρκο ή σε παιδική χαρά ή σε χώρο αθλοπαιδιών.

Εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς και αν χάθηκε το οικόπεδο, θα είναι ένα ακόμα αξιοπερίεργο γεγονός, γιατί όταν συνενώθηκαν οι δύο πρώην δήμοι Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, παράγοντες του πρώην Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού τσάκισαν το νέο δήμο στις καταγγελίες για σκάνδαλα στον πρώην δήμο Ευόσμου, τα οποία φτάνοντας στη Δικαιοσύνη αποδείχτηκαν όλα ανύπαρκτα.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ