Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΌχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων

Όχι στις συγχωνεύσεις τμημάτων σχολείων

Στον δρόμο της πολιτικής των περικοπών, μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, το υπουργείο Παιδείας βάζει νέους «κόφτες» στη δημιουργία τμημάτων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με πολλαπλές επιπτώσεις στα μορφωτικά δικαιώματα.

Ειδικότερα, με βάση την εγκύκλιο Φ.7/80483/Δ1/15-7-2024 του ΓΓ του υπουργείου Παιδείας, που αφορά τη συγκρότηση τμημάτων για τη νέα σχολική χρονιά δρομολογεί συγχωνεύσεις τμημάτων (οριζόντια 25άρια) και ανακλήσεις κατάτμησης τμημάτων ακόμη και σε αυτά που φοιτούν μαθητές και μαθήτριες με διαγνωσμένες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Κάτι τέτοιο σημαίνει καθιέρωση πολυπληθών τμημάτων, σε περιπτώσεις όπου υπάρχει πληθώρα γνωματεύσεων, Παράλληλης Στήριξης με πολλαπλές επιπτώσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία, με τις οποίες θα βρεθούν αντιμέτωπα τα παιδιά που έχουν γνωματεύσεις ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ όλα τα παιδιά του τμήματος και οι εκπαιδευτικοί.

Αυτή είναι η “αναβάθμιση” της Εκπαίδευσης που νομοθετούν, με συγχωνεύσεις και κατάργηση τμημάτων, με “κόφτες” που στην ουσία μειώνουν θέσεις εργασίας και δυσχεραίνουν την εκπαιδευτική διαδικασία στοιβάζοντας τα παιδιά μας σε μεγάλα τμήματα.

Στον Δήμο μας αυτό εκφράζεται με την συγχώνευση 3 τμημάτων σε 2 της πέμπτης τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, την συγχώνευση 3 τμημάτων σε 2 της έκτης τάξης του 16ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και συγχωνεύσεις σε 3 Νηπιαγωγεία.

Σε όλα αυτά τα μεγάλα προβλήματα η πλειοψηφία της Ένωσης Γονέων Κορδελιού Ευόσμου συνεχίζει αμέτοχη και σε νιρβάνα λάμποντας δια της απουσίας της.

Αντί το 2024 να συζητάμε πώς τα παιδιά μας και ιδιαίτερα αυτά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες θα έχουν ακόμη περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης μέσα από την αντίστοιχη αναγκαία εκπαιδευτική παρέμβαση, το υπουργείο απαντάει ότι αυτή η ανάγκη είναι κόστος που πρέπει να κοπεί.

Αντί να συζητάμε για μαζικές μόνιμες προσλήψεις όλων των αναπληρωτών για να έχουν οι μαθητές όλη την αναγκαία στήριξη σε σταθερή βάση, στο υπουργείο δημιουργούν “κόφτες” που μειώνουν τις προσλήψεις.

Αντί να συζητάμε για αποφασιστική μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα έχουμε μια μεθοδευμένη επιχείρηση αύξησης των μαθητών ακόμα και σε περιπτώσεις που υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες.

Οι ανάγκες των παιδιών μας δεν γίνεται να μπουν στη

ζυγαριά του κόστους οφέλους.

Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ της Ένωσης : Κοκονάς Θανάσης, Ναθαναηλίδης Λεωνίδας, Γκούτμη Κατερίνα, Μότσικα Κατερίνα

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ