Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓιατί δεν νοιάζεται κανείς για τα ρυπογόνα αιωρούμενα σωματίδια pm10;

Γιατί δεν νοιάζεται κανείς για τα ρυπογόνα αιωρούμενα σωματίδια pm10;

Δημοσιεύτηκε χθες ρεπορτάζ στην «Αγκίδα» όσον αφορά το γεγονός ότι από την αρχή του 2024 μέχρι το τέλος Ιουλίου ξεπεράστηκε 30 φορές η οριακή τιμή των αιωρούμενων σωματιδίων PM10.

Η «Αγκίδα» έχει δημοσιεύσει δεκάδες ρεπορτάζ σχετικά με τις υψηλές τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων pm10. Δεν φαίνεται όμως αυτές οι καταγραφές να συγκινούνε κανέναν, ούτε κι εκείνους που τόσο αντιδρούν για τη δυσοσμία.

Η δυσοσμία αποτελεί υποβάθμιση της ποιότητας ζωής γιατί βρωμάει, αλλά δεν είναι ρύπανση. Οι μερκαπτάνες δεν είναι ρυπογόνες ουσίες. Βέβαια πολλές φορές από την «Αγκίδα» ρωτήσαμε για την αλληλεπίδραση των μερκαπτανών με ρυπογόνες ουσίες, όπως τα pm10, αλλά και γι’ αυτό κανένας δεν ενδιαφέρθηκε.

Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να κάνουν πάρτι στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου τα αιωρούμενα σωματίδια pm10, να μην ασχολείται κανένας με αυτά και να ασχολούνται, όσοι ασχολούνται, μόνο με τη δυσοσμία.

Αναρωτιέται κανείς πώς είναι δυνατόν να έχει αποκοπεί η δυσοσμία από τη ρύπανση του περιβάλλοντος, από τα pm10, τα οποία μετριούνται καθημερινά και ξεπερνούν ετησίως κατά πολύ τα επιτρεπτά όρια.

Φταίει το γεγονός ότι με τα pm10 δεν μπορούν να γίνουν λογοπαίγνια με κουραμπιέδες, μελομακάρονα και άλλες μοσχοβολιές ζαχαροπλαστείου, όπως γίνεται με τη δυσοσμία;

Μπορεί κανένας από τους ευαισθητοποιημένους για τη μάστιγα της δυσοσμίας, να απαντήσει γιατί δεν τον απασχολεί η μάστιγα των αιωρούμενων σωματιδίων pm10, γιατί δηλαδή δεν τον απασχολεί η ρύπανση του περιβάλλοντος στο δήμο μας και η πηγή της;

Χαρίλαος Ταπαρίδης

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ