Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤα παραμύθια για τις μετατάξεις στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Τα παραμύθια για τις μετατάξεις στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Του Σωτήρη Παπανικολάου

Ακούστηκαν μεγάλα παραμύθια στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, προκειμένου η διοίκηση Αλεξανδρίδη να δικαιολογήσει τις δεκάδες, για να μην γράψω εκατοντάδες, μετατάξεις που πραγματοποίησε.

Διαδόθηκε ότι τις έκαναν για να δουλέψει καλύτερα ο δήμος, διαδόθηκε ότι τις έκαναν για να σπάσουν κλίκες, διαδόθηκε ότι τις έκαναν για να βάλουν και τους τεμπέληδες να δουλέψουν.

Με αυτήν την τελευταία διάδοση, περί τεμπέληδων που θα αναγκαστούν να δουλέψουν, κόντεψα να πεθάνω από τα γέλια, γιατί θυμήθηκα ορισμένους που χρειαζόταν εντέλεσθαι για να δουλέψουν.

Προσπάθησα όλη αυτήν την παραμύθα των μετατάξεων να την δω καλοπροαίρετα. Δεν μπόρεσα, γιατί στις περισσότερες δεν υπήρχε λόγος. Ήταν οι παλιότερες αντιπαραθέσεις καλών υπαλλήλων του δήμου με αυτούς που ως εργατοπατέρες στήριξαν πρόσφατα τη διοίκηση Αλεξανδρίδη στα όσα απίθανα είπε στο θέμα των σχολικών καθαριστριών.

Η άποψή μου, ότι οι περισσότερες μετατάξεις ήταν εκδικητικές, επιβεβαιώθηκε πλήρως όταν μετέταξαν, λίγους μήνες πριν την συνταξιοδότησή του, έναν καλό υπάλληλο και καλό συνδικαλιστή από υπηρεσία στην οποία ήταν προϊστάμενος και την οποία ο ίδιος έφτιαξε πριν από 16 χρόνια. Τον μετέταξαν όχι γιατί δεν δούλευε, αλλά για να τον μειώσουν ως υπάλληλο και ως άνθρωπο. Επειδή μάλιστα δεν μπορούσαν να τον υποβιβάσουν από τη θέση του προϊσταμένου, τον έκαναν προϊστάμενο του εαυτού του σε μια νεοϊδρυθείσα υπηρεσία.

Δεν μειώνονται όμως τέτοιοι άνθρωποι με τέτοιες μετατάξεις. Μείωσαν τον εαυτό τους αυτοί που το έκαναν, γιατί απέδειξαν πόσο μικροπρεπείς είναι και πόσο νοιάζονται για το καλό του δήμου. Να ελέγξουν τον δήμο θέλουν κι όχι να τον λειτουργήσουν και να τον πάνε μπροστά. Ας προσέξουν όμως γιατί υπάρχει ο κίνδυνος λίγο αργότερα να στέλνουν οι άξιοι μεταξύ τους ραβασάκια περί αλλότριων καθηκόντων.

Ο Σωτήρης Παπανικολάου είναι συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, πρώην διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης

Όλα γίνονται δύσκολα στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ