Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΣε ποιον πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι για τις 4,5 επιπλέον σχολικές καθαρίστριες;

Σε ποιον πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι για τις 4,5 επιπλέον σχολικές καθαρίστριες;

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου και αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, κατέβηκε στην Αθήνα και διεκδίκησε κονδύλι για την πρόσληψη επιπλέον σχολικών καθαριστριών από αυτές που δίνει το υπουργείο.

Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κατάφερε και εξασφάλισε επιπλέον κονδύλι 60.000 ευρώ, κονδύλι δηλαδή για επιπλέον 4,5 σχολικές καθαρίστριες το σχολικό έτος 2024-2025 και γι’ αυτό το κονδύλι θριαμβολογούσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Αυγούστου 2024.

«Ψίχουλα», είπε ο κύριος Θανάσης Κοκονάς για τις 60.000 ευρώ, «Ψίχουλα κατά τη δική σας ουτοπική σκέψη, κατά τη δική μας είναι κάτι για το δήμο. Είναι κάτι. Αυτό μπορέσαμε, αυτό πήραμε», απάντησε ο δήμαρχος.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου, ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της βόρειας Ελλάδας, χρειάζεται περίπου 125 σχολικές καθαρίστριες και το κράτος του δίνει χρήματα για 74. Ο δήμαρχος διεκδίκησε και πήρε χρήματα για να γίνουν οι σχολικές καθαρίστριες 79. Τα υπόλοιπα χρήματα για τις υπόλοιπες περίπου 50 καθαρίστριες που χρειάζονται, ο δήμος πρέπει να κόψει το σβέρκο του να τα βρει.

Ο αντιπρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας αντί να διεκδικήσει τα χρήματα που παρακρατεί η κεντρική διοίκηση από τους δήμους και για τα οποία οι δημότες φορολογούνται, πέτυχε να πάρει χρήματα για επιπλέον 4,5 σχολικές καθαρίστριες και θεωρεί ότι κάτι είναι αυτό για τον δήμο. Το να πάρει τα χρήματα που δικαιούται ο δήμος προφανώς γι’ αυτόν είναι ουτοπικό, όπως είναι ουτοπικό το κράτος να καλύπτει τις ανάγκες των σχολείων σε σχολικές καθαρίστριες.

Σπουδαίο λοιπόν κατόρθωμα οι επιπλέον 4,5 σχολικές καθαρίστριες. Σε ποιον όμως πρέπει να είμαστε υποχρεωμένοι γι’ αυτό; Στον δήμαρχο ή στον υπουργό ή και στους δυο, που αφού παρουσιάζουν το αυτονόητο ως ουτοπικό, μετά θεωρούν και υπερβολή να μην είναι κανείς ευχαριστημένος με τα ψίχουλα;

Γ. Παπαδ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ