Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠαρεξηγήσαμε το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων και στο θέμα των σχολικών καθαριστριών

Παρεξηγήσαμε το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων και στο θέμα των σχολικών καθαριστριών

Του Θεόφιλου Ελευθεριάδη

Τελικά συνεχώς παρεξηγούμε και αδικούμε το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων Κορδελιού Ευόσμου.

Τόσα χρόνια δεν καταλαβαίναμε καλά τις αγνές προθέσεις του στο ζήτημα των καταγγελιών σε βάρος δημοτικών υπαλλήλων. Το τοπικό Σωματείο έκανε τις καταγγελίες για καλό, ασχέτως που ταλαιπώρησαν τόσο κόσμο και τελικά κρίθηκαν ανυπόστατες από τη Δικαιοσύνη.

Παρεξηγήσαμε και τη θέση του τοπικού Σωματείου για τις σχολικές καθαρίστριες, η οποία και φέτος και τα δύο προηγούμενα χρόνια ήταν να προσληφθούν με πλήρη απασχόληση όσες χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων.

Το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων ποτέ δεν θα υποδείκνυε σε καμιά διοίκηση ποιες σχολικές καθαρίστριες να προσληφθούν. Σε καμιά περίπτωση δεν αγωνιζόταν να προσληφθούν οι 70-80-100 σχολικές καθαρίστριες που έπαιρναν μέρος στις κινητοποιήσεις.

Το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων αγωνιζόταν τα προηγούμενα δύο χρόνια να προσληφθούν οποιεσδήποτε σχολικές καθαρίστριες με πλήρη απασχόληση, αλλά, επειδή τα στελέχη του έχουν πειθώ, κινητοποιούσαν συγκεκριμένες 100 σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες αγωνίζονταν με το τοπικό Σωματείο να προσληφθούν οι ίδιες ή κάποιες άλλες.

Το ίδιο ισχύει και για τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών και για άλλα μέλη της διοίκησης. Κι εκείνοι φώναζαν μαζί με τις συγκεκριμένες σχολικές καθαρίστριες και ζητούσαν να προσληφθούν γενικά και αόριστα κάποιες σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο.

Πολύ κοροϊδία από τον δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών, από μέλη της διοίκησης Αλεξανδρίδη και κυρίως από το Τοπικό Σωματείο Εργαζομένων για τους λόγους για τους οποίους φώναζαν μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σιγά σιγά όλοι αυτοί θα μας πούνε ότι πέρσι και πρόπερσι ζητούσαν από τον τότε πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να στείλει τις σχολικές καθαρίστριες στον εξώστη για να υπάρχει τάξη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κι εκείνος δεν δεχόταν.

Σιγά σιγά θα μας πούνε και ο κύριος αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών και τα νυν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του τοπικού Σωματείου Εργαζομένων ότι δεν θα γινόταν Τέξας εάν ο τότε πρόεδρος ζητούσε από τις σχολικές καθαρίστριες να πάνε στον εξώστη.

Δεν γνωρίζω εάν η διοίκηση Αλεξανδρίδη θα κάνει έργο στο δήμο. Μακάρι να κάνει. Δεν γνωρίζω εάν το τοπικό Σωματείο Εργαζομένων θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των εργαζομένων του δήμου, γιατί αυτή είναι η δουλειά του και όχι οι καταγγελίες σε βάρος συναδέλφων, στις οποίες επιδόθηκε ολόκληρη δεκαετία. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι διοίκηση Αλεξανδρίδη και τοπικό Σωματείο Εργαζομένων ξεχωριστά ή μαζί θα σπάσουν κάθε ρεκόρ κωλοτούμπας.

Ο Θεόφιλος Ελευθεριάδης είναι συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και πρώην συνδικαλιστής

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ