Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓια πρώτη φορά μπαίνουν τέλη Αποκομιδής ογκωδών στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Για πρώτη φορά μπαίνουν τέλη Αποκομιδής ογκωδών στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Για πρώτη φορά μπαίνουν τέλη αποκομιδής ογκωδών και άλλων ειδικών αποβλήτων στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Αυτό ανέφερε ο διευθυντής της Υπηρεσίας Καθαριότητας, κύριος Χρήστος Ζησάκος, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την 29η Ιουλίου 2024, συμπληρώνοντας ότι αυτά τα τέλη είναι χαμηλά.

Αυτά τα χαμηλά τέλη που επιβάλλονται πρώτη φορά και που σήμερα είναι χαμηλά και αύριο θα είναι λίγο πιο ψηλά και μεθαύριο θα είναι ακόμα ψηλότερα, τα υπερασπίστηκε και ο δήμαρχος κύριος Λευτέρης Αλεξανδρίδης, λέγοντας ότι τα ποσά δεν είναι φοβερά, γιατί έχουμε γεμίσει με στρώματα στο δήμο και ότι το 50% των υπαλλήλων του δήμου τρέχει πίσω από τα μπάζα.

Μάλιστα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, έκανε και λογαριασμό πόσο στοιχίζουν τα μπάζα στον δήμο και πόσο στον ιδιώτη. Αν ένας δημότης φωνάξει μια εταιρεία και του φέρει έναν κάδο τριών κυβικών, θα του στοιχίσει από 100 έως 120 ευρώ. Αυτά τα τρία κυβικά εάν τα πάει ο δήμος στον ΧΥΤΑ, θα πληρώσει 300 ευρώ.

Ωραία όλα αυτά που είπε ο δήμαρχος, αλλά, όπως είπε στην τοποθέτησή του και ο Θανάσης Κοκονάς, αυτά δεν τα είπε προεκλογικά. Όταν και ο κύριος Αλεξανδρίδης και οι δημοτικοί του σύμβουλοι ζήτησαν την ψήφο των δημοτών για να γίνουν διοίκηση, δεν τους είπαν ότι θα βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη αν θέλουν καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό, σχολεία, τα πάντα.

«Όταν δηλαδή πήγατε και ζητήσατε την ψήφο του κόσμου, τους είπατε ότι αύριο εάν έχεις να βγάλεις ένα στρώμα που πάλιωσε και μέχρι τώρα έπαιρνες και ερχόταν ο δήμος και το έπαιρνε, τώρα θα πληρώνεις. 10 ευρώ; 10 ευρώ. 5 ευρώ; Πόσα; Θα πληρώνεις. Κι άμα μάθει να πληρώνει, μετά θα πληρώνει γιατί πετάει πολλά σκουπίδια, μετά θα πληρώνει γιατί θέλει και καφέ ανακύκλωση, μετά θα πληρώνει γιατί η μπλε ανακύκλωση ήταν σπασμένος ο κάδος και θέλει καινούργιο», τόνισε ο Θανάσης Κοκονάς και είχε δίκιο, αφού προεκλογικά ούτε ο κύριος Αλεξανδρίδης, ούτε κανένας υποψήφιος δημοτικός του σύμβουλος είχε διακηρύξει πως θα πληρώνει ο κόσμος για να πετάξει τα παλιά του στρώματα.

Περ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ