Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΤι πληρώνει κάποιος πίνοντας καφέ στα τραπεζοκαθίσματα της πλατείας Ευόσμου;

Τι πληρώνει κάποιος πίνοντας καφέ στα τραπεζοκαθίσματα της πλατείας Ευόσμου;

Τι πληρώνει κάποιος όταν κάθεται στα τραπεζοκαθίσματα της πλατείας Ευόσμου και πίνει καφέ ή οτιδήποτε άλλο;

Κατ’ αρχάς πληρώνει τον καφέ, τη ζάχαρη, το γάλα, το νερό, τη σοκολάτα, την πορτοκαλάδα το ουίσκι, τη βότκα, τον πάγο ή οτιδήποτε άλλο περιέχει αυτό που επέλεξε να πιει.

Έπειτα πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, το τηλέφωνο, τη θέρμανση και την ψύξη του καταστήματος, την ασφάλεια του επαγγελματία, τον εξοπλισμό του καταστήματος και τη συντήρησή του και όλα τα υπόλοιπα πάγια έξοδα.

Κατόπιν πληρώνει τους μισθούς, τα δώρα, την ασφάλεια όσων υπαλλήλων έχει στο κατάστημα.

Πληρώνει επίσης τα Ανταποδοτικά Τέλη στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου, τα οποία όμως έχουν να κάνουν με τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος.

Το κύριο που πληρώνει κάποιος που κάθεται στα τραπεζοκαθίσματα της πλατείας είναι το ενοίκιο του επαγγελματία στον ιδιοκτήτη του ακινήτου.

Αυτόν που δεν πληρώνει και νομίζει ότι πληρώνει κάποιος που κάθεται στα τραπεζοκαθίσματα της πλατείας Ευόσμου είναι ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου, γιατί πιστεύει ότι οι καταστηματάρχες πληρώνουν στον δήμο για τα τραπεζοκαθίσματα.

Αυτός που κάθεται στην πλατεία Ευόσμου και πιστεύει ότι πληρώνει όσα πληρώνει για το κάθε τι που θα παραγγείλει, επειδή οι καταστηματάρχες πληρώνουν ακριβά τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, πρέπει να ξέρει ότι οι καταστηματάρχες δεν πληρώνουν απολύτως τίποτα, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά γιατί ο δήμος δεν τους ζητάει χρήματα, επειδή δεν έχει κανονιστική που να καθορίζει τα σημεία στα οποία μπορούν να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα. Έτσι τα τραπεζοκαθίσματα ορισμένες φορές γεμίζουν ολόκληρη την πλατεία, αλλά ο δήμος δεν εισπράττει ούτε μισό φράγκο από αυτά!

Βέβαια τα παραπάνω γεννούν το ερώτημα πόσο θα κοστολογούνται τα προϊόντα που σερβίρονται στα τραπεζοκαθίσματα της πλατείας, εάν ο δήμος επιβάλλει το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων και εάν τότε η πλατεία του Ευόσμου αναβαθμιστεί και από παραλία Θεσσαλονίκης γίνει Μύκονος, αλλά αυτό είναι μία άλλη συζήτηση.

Δημ. Θ.

ΥΓ. Τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν εισπράττει σε όλη την έκταση του δήμου, αφού δεν υπάρχει κανονιστική.

Πώς νοικιάζονται τα καταστήματα στην πλατεία Ευόσμου;
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ