Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΓιατί δεν στεριώνει διοίκηση στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Γιατί δεν στεριώνει διοίκηση στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου;

Γιατί δεν μπορεί να στεριώσει διοίκηση στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου και από ιδρύσεως του ενιαίου δήμου όλες οι διοικήσεις έκαναν μόνο μία θητεία; Γιατί οι δημότες επέλεξαν να μην δώσουν δεύτερη ευκαιρία σε καμιά διοίκηση μέχρι τώρα;

Γιατί οι δημότες απέδειξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν την κοροϊδία. Γιατί οι δημότες απέδειξαν ότι δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν τη μεταφορά στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου των διλημμάτων της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Οι δημότες του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου θέλουν να δούνε έργα, θέλουν να δούνε τις διοικήσεις να υλοποιούν αυτά που προεκλογικά δεσμεύτηκαν ότι θα κάνουν. Τι βλέπουν όμως αντί γι’ αυτό;

Βλέπουν τις παρατάξεις, όταν εκλέγονται στη διοίκηση, να τα γυρίζουν και από εκεί που πουλούσαν επαναστατικότητα και παχιά λόγια για μεγάλα έργα, να πουλάνε ρεαλισμό για εφικτά έργα, που τελικά ούτε αυτά δεν γίνονται.

Και αφού οι διοικήσεις δεν έχουν κάνει σχεδόν τίποτα για τον δημότη και φτάνουν στις εκλογές χωρίς να έχουν ουσιαστικά να δείξουν κανένα έργο, δείχνουν φωτογραφίες από χαρές και πανηγύρια και επισείουν τον κίνδυνο να έρθουν άλλοι που θα είναι χειρότεροι από τους ίδιους, ενώ, αν μείνουν οι ίδιοι, θα ολοκληρώσουν το έργο τους στη δεύτερη θητεία!

Επειδή όμως ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δεν είναι κυβέρνηση και επειδή δεν μπορεί ούτε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και δώρα να κόψει, ούτε capital controls να επιβάλει, ούτε σκληρή φορολογία να ψηφίσει, το ψευτοδίλλημα του χειρότερου που μπορεί να έρθει δεν περνάει στους δημότες. Οι δημότες Κορδελιού Ευόσμου κάνουν στους αυτοδιοικητικούς με το παραπάνω, αυτό που διστάζουν να κάνουν στην κεντρική πολιτική σκηνή, χωρίς οι αυτοδιοικητικοί όμως να παίρνουν το μήνυμα.

Οι δημότες Κορδελιού Ευόσμου κάθε τετραετία στέλνουν τον δήμαρχο στο σπίτι του, γιατί δεν είναι διατεθειμένοι να ανεχτούν τα παραμύθια και τα ψευτοδιλλήματα. Άλλωστε πόσο χειρότερος μπορεί να είναι ο επόμενος δήμαρχος σε έναν δήμο που σχεδόν δεν γίνεται τίποτα;

Έτσι η παράταξη Μανδαλιανού, η οποία δεν έκανε απολύτως τίποτα ουσιαστικό, προεκλογικά κινδυνολόγησε λέγοντας πως αν φύγει εκείνη από τη διοίκηση του δήμου, θα έρθουν οι παλιοί και οι κακοί που κατέστρεψαν τον δήμο. Ο κόσμος όμως ψήφισε και έφερε πίσω τους παλιούς, γιατί δεν ήταν διατεθειμένος να ανεχτεί τα παπατζιλίκια των νέων. Ουσιαστικά ο κόσμος δεν ψήφισε για να φέρει στη διοίκηση την παράταξη Αλεξανδρίδη. Ψήφισε για να τιμωρήσει την παράταξη Μανδαλιανού.

Το ίδιο ακριβώς θα κάνει και με την παράταξη Αλεξανδρίδη, η οποία εκλέχτηκε με υποσχέσεις και δεσμεύσεις να κάνει τον δήμο Πρωταγωνιστή και στο μόνο που τον έχει κάνει πρωταγωνιστή μέχρι τώρα είναι στην αύξηση των Ανταποδοτικών Τελών κατά 35%.

Οι δημότες Κορδελιού Ευόσμου θα στείλουν τον δήμαρχο Λευτέρη Αλεξανδρίδη στο σπίτι του, όπως έστειλαν και τους προηγούμενους, εάν ο κύριος Αλεξανδρίδης δεν αλλάξει πορεία για έργα και για αναβάθμιση του δήμου. Θα τον στείλουν στο σπίτι του ακόμα και αν ξέρουν ότι ο επόμενος δήμαρχος θα αυξήσει τα Ανταποδοτικά Τέλη κατά 50%. Θα τον στείλουν στο σπίτι του γιατί δεν θέλουν να αισθάνονται κορόιδα και το έχουν αποδείξει μέχρι τώρα.

Εάν πάλι ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης πιστεύει ότι μπορεί να «φέρει βόλτα» τους δημότες με επικοινωνιακά τρικ, ας συνεχίσει έτσι. Η ήττα του θα είναι πιο παταγώδης από του κυρίου Μανδαλιανού.

Βασίλης Κιμ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ