Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜε τα έργα των προηγούμενων επανιδρύουν τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Με τα έργα των προηγούμενων επανιδρύουν τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου

Του Γιάννη Καμαρινού

Πολύ κακή αρχή του δεύτερου εξαμήνου διοίκησης του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου από την παράταξη Αλεξανδρίδη. Πιο κακή δεν γινόταν.

Δεν φτάνει που το πρώτο εξάμηνο της θητείας τους δεν ολοκλήρωσαν κανένα έργο από αυτά που δεσμεύτηκαν ότι θα ολοκληρώσουν, δεν φτάνει που ουσιαστικά ούτε καν τα άρχισαν, αλλά επιπλέον προσπαθούν να κάνουν μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα.

Την εβδομάδα που τελειώνει σήμερα, υπήρξε ένα δημοσίευμα για έργα τα οποία θα ξεκινήσουν στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Διάφοροι από την παράταξη Αλεξανδρίδη κοινοποίησαν το συγκεκριμένο δημοσίευμα σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, παρουσιάζοντας τα έργα ως έργα της διοίκησής τους.

Τα έργα όμως αυτά δεν είναι της διοίκησης Αλεξανδρίδη. Δρομολογήθηκαν από τη διοίκηση Μανδαλιανού και μάλιστα χλευάστηκαν επανειλημμένως από τους σημερινούς διοικούντες, γιατί είναι έργα ρουτίνας και δεν μπορούν να παρουσιάζονται ως σπουδαία επιτεύγματα.

Εύκολα όμως άλλαξαν γνώμη κύριοι και κυρίες της παράταξης Αλεξανδρίδη. Τα έργα, τα οποία απαξίωσαν ως μικρά κι ασήμαντα, ξαφνικά έγιναν σπουδαία και τα παρουσιάζουν ως δικά τους! Αφού δεν κατάφεραν να παρουσιάσουν κανένα δικό τους έργο μέσα στο πρώτο εξάμηνο διοίκησης, ανήγαγαν τα έργα μικρής αξίας, όπως τα χαρακτήριζαν, σε έργα σπουδαία.

Μάλιστα ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου έγραψε για επανίδρυση του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου στη βάση αυτών των έργων, που τόσο απαξίωσαν, ως παράταξη, προεκλογικά, για να τονίσουν ότι η διοίκηση Μανδαλιανού παρήγαγε μηδενικό έργο. Και καλά να διαφημίζουν αυτά τα συγκεκριμένα έργα διάφοροι που έτσι κι αλλιώς ο κόσμος γελάει μαζί τους. Να τα διαφημίζει και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου;

Η προσωπική μου άποψη είναι ότι αυτά τα έργα είναι αυτονόητα. Δηλαδή εάν δεν γίνονταν ούτε αυτά, τότε τι θα γινόταν; Δηλαδή η διοίκηση Αλεξανδρίδη στο τέλος του επόμενου εξαμήνου θα διαφημίζει ως σπουδαία έργα τις ασφαλτοστρώσεις;

Ας αφήσει η διοίκηση την προσπάθεια να δείξει ότι κάνει κάτι, παρουσιάζοντας αυτονόητα έργα για έναν δήμο, τα οποία μάλιστα είναι έργα της διοίκησης Μανδαλιανού και ας κοιτάξει να κάνει αυτά που έταξε. Δεν εκλέχτηκε η παράταξη Αλεξανδρίδη στη διοίκηση για να πανηγυρίζει με τις αναπλάσεις και τις ασφαλτοστρώσεις. Αυτά δεν είναι έργα.

Έργα είναι η ολοκλήρωση του σταδίου και του κολυμβητηρίου άνωθεν της περιφερειακής οδού, η ανέγερση Ειδικού Σχολείου και άλλων σχολικών κτηρίων που τόσο ανάγκη έχει ο δήμος, οι κυκλικοί κόμβοι της 25ης Μαρτίου, η διάνοιξη της Ιπποδρομίου, οι αγωγοί ομβρίων για να μην πλημμυρίζει ο δήμος, η υπογειοποίηση των γραμμών μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος υψηλής τάσης και το ξήλωμα των πυλώνων.

Ας αφήσει η παράταξη Αλεξανδρίδη τα παραμύθια περί επανίδρυσης του δήμου με ξένα έργα και με επικοινωνιακά τρικ και ας δουλέψει για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

ΥΓ. Τη λειτουργία του υπόγειου πάρκινγκ της πλατείας Ελευθερίας δεν το αναφέρω ως μεγάλο έργο, γιατί είναι έργο ρουτίνας, αλλά ούτε αυτό δεν κατάφερε να κάνει μέχρι τώρα η διοίκηση Αλεξανδρίδη.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ