Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν να ακουστεί μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου ότι όλοι τα παίρνουνε τα δωράκια των ΕΛΠΕ, γιατί να μην τα πάρει και ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου; Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι θα ήταν ποτέ δυνατόν αυτά να ακουστούνε από κάποιον που παριστάνει τον προοδευτικό;
«Η στάση μου όλα αυτά τα χρόνια και ως δημοτικός σύμβουλος και ως δήμαρχος του Ελευθερίου Κορδελιού ήτανε αντίθετη με τις χορηγίες από τα ΕΛΠΕ. Το ερώτημά μου είναι: “Παίρνει χορηγίες σήμερα η περιοχή του δήμου Ελευθερίου Κορδελιού;”
Μην βιαστείτε και πείτε όχι. Παίρνουνε. Ποιοι παίρνουνε; Οι πολιτιστικοί σύλλογοι, οι αθλητικοί σύλλογοι, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, τα νηπιαγωγεία και όποιος άλλος είναι διαθέσιμος να ζητήσει με την πολιτική που είναι γνωστή, που εφαρμόζει η συγκεκριμένη βιομηχανία. Δημιουργεί συμμαχίες.
Ο μόνος ο οποίος δεν παίρνει είναι ο δήμος, το νομικό πρόσωπο του δήμου. Και έχω μερικές απορίες. Δεν είμαι σίγουρος εγώ, αλλά σαν απορίες θα τις καταθέσω. Με τους άλλους δήμους, τους όμορους, παραδείγματος χάρη τη Μενεμένη, τους Αμπελόκηπους, την Ιωνία, εκεί δεν υπάρχει μια αντιπολίτευση που να λέει να μην παίρνουνε χορηγίες; Διαφορετική πολιτική ασκούνε αυτοί, διότι αυτοί δεν θίγονται; Θα μου πείτε αυτό τι σημαίνει; Να παίρνουμε χορηγίες, έβγαλε απόφαση ο Καϊτετζίδης; Κάποιοι θα το γράψουν αύριο. Δεν με ενδιαφέρει, δεν με πειράζει. Ας γράφουν ότι θέλουνε. Δεν λέω όμως αυτό. Προειδοποιώ.
Ο δήμος Ελευθερίου Κορδελιού επί θητείας του Στάθη Καϊτετζίδη έπαιρνε χορηγίες; Απάντηση: “Όχι”. Έπαιρνε χρήματα; Απάντηση: “Ναι”. Πώς; Με βάση το νόμο 1828 του 1989 περί δυνητικής φορολογίας επιβάλλουμε τέλος για την προστασία του περιβάλλοντος και ναι παίρναμε χρήματα, αλλά παίρναμε το τέλος για την προστασία του περιβάλλοντος και όχι σαν ζητιάνοι “δώστε μας κι εμάς για να τα έχουμε καλά”. Ο νόμος το έλεγε».
Τα παραπάνω είπε κατά τη Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής Κορδελιού Ευόσμου που έγινε χθες Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, ο Στάθης Καϊτετζίδης, πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Δυσοσμίας και συνέχισε αναφερόμενος στο νόμο με τον οποίο επιβλήθηκαν τέλη διύλισης, για να καταλήξει λέγοντας τα εξής:
«Μια λαϊκή παροιμία λέει ότι θύμωσε ο Γιάννης και έκοψε το αυτί του. Αυτό κάνουμε εμείς. Δεν ζητώ να πάμε γονυπετείς να ζητούμε, αλλά σαφώς και έχουνε υποχρέωση, εταιρική ευθύνη, η οποία νομοθετικά πρέπει να λυθεί».
Όλοι τα παίρνουνε λοιπόν, γιατί να μην τα πάρουμε κι εμείς, γιατί άμα δεν τα παίρνουμε συμπεριφερόμαστε σαν τον Γιάννη που θύμωσε κι έκοψε το αυτί του, αλλά εγώ δεν λέω να τα παίρνουμε, αλλά κάποιοι θα πούνε ότι λέω να τα παίρνουμε, αλλά ας λένε ότι θέλουνε γιατί δεν με νοιάζει που θα λένε ότι είπα να τα παίρνουμε.
Μετά το τέλος της συγκεκριμένης τοποθέτησης του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου της Δυσοσμίας, με το ζόρι κρατήθηκαν οι παρόντες στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου για να μην ανέβουν στα έδρανα προκειμένου να λικνιστούν στους ρυθμούς της Πωλίνας…
Θεόφραστος Ασκλήπης