Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ εγκατάλειψη της δυτικής Θεσσαλονίκης στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Η εγκατάλειψη της δυτικής Θεσσαλονίκης στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης δείχνουν ξεκάθαρα πως το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας πλήρωσε την εγκατάλειψη της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας στην κεντρική και ανατολική Θεσσαλονίκη συγκρινόμενα με τα ποσοστά της στη δυτική Θεσσαλονίκη ήταν πολύ ψηλότερα.

Η Νέα Δημοκρατία στο Δήμο Θεσσαλονίκης έλαβε 27,34% και στον Δήμο Καλαμαριάς 24,99%.

Στον Δήμο Αμπελοκήπων Μενεμένης έλαβε 21,23%, στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου 21,10%, στον Δήμο Νεάπολης Συκεών 19,17% και στον Δήμο Παύλου Μελά 17,95%, στον οποίο μάλιστα ήρθε δεύτερη μετά την Ελληνική Λύση.

Είναι ξεκάθαρο πως οι κάτοικοι της δυτικής Θεσσαλονίκης βιώνουν την εγκατάλειψη της πολιτείας απ’ όλες τις απόψεις και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση στις ευρωεκλογές.

Η δυτική Θεσσαλονίκη χρειάζεται έργα κι όχι λόγια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου ο οποίος στα πέντε τελευταία χρόνια δεν είδε ούτε ένα έργο, εκτός από ασφαλτοστρώσεις και μερεμέτια.

Ο πρωθυπουργός δεν ήρθε πριν τις ευρωεκλογές στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου για να ανακοινώσει κάτι σπουδαίο, όπως είχε προαναγγείλει ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης. Κάποιοι δικαιολόγησαν τον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι δεν είναι λαϊκιστής, και κατηγόρησαν τον δήμαρχο για την προαναγγελία της επίσκεψης του πρωθυπουργού.

Εάν ο πρωθυπουργός δεν ήρθε στον δήμο πριν τις ευρωεκλογές γιατί δεν ήθελε να λαϊκίσει με προεκλογική παροχολογία, ας έρθει τώρα και ας ανακοινώσει τη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του σταδίου και του κολυμβητηρίου άνωθεν της περιφερειακής οδού, ας έρθει τώρα και ας ανακοινώσει την απόδοση των στρατοπέδων στην τοπική κοινωνία.

Γ. Παπαδ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ