Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΌταν οι 30,7 βαθμοί Κελσίου γίνονται 37…

Όταν οι 30,7 βαθμοί Κελσίου γίνονται 37…

Έχω ανοιχτό το ραδιόφωνο και ακούω δύο αθλητικούς σχολιαστές, χωρίς να περιμένω να ακούσω από αυτούς κάτι συγκεκριμένο.

Εκτός των αθλητικών θεμάτων με τα οποία ασχολούνται, συχνά πυκνά αποφασίζουν να ασχοληθούν και με άλλα θέματα.

Έτσι τους ακούω να λένε ότι έξω βράζει ο τόπος και γι’ αυτό κανένας δεν κυκλοφορεί στο δρόμο. Όμως εγώ μπήκα στο σπίτι πριν από λίγο και στο δρόμο δεν κυκλοφορούσα μόνος μου, αλλά κυκλοφορούσε κι άλλος κόσμος.

Δεν σταματούν όμως στη διαπίστωση πως έξω βράζει ο τόπος και γι’ αυτό δεν κινείται κανείς. Λένε πως έξω η θερμοκρασία είναι 37 βαθμοί Κελσίου.

Τρομάζω, γιατί κυκλοφορούσα έξω και δεν κατάλαβα πως έχει τόση ζέστη. Μάλλον δεν θα λειτουργούν καλά οι αισθήσεις μου, σκέφτομαι. Κοιτάζω την ιστοσελίδα του Μετεωρολογικού Σταθμού Κορδελιού. Η θερμοκρασία έξω είναι 30,7 βαθμοί Κελσίου.

Μετά την επισήμανση από τους αθλητικούς σχολιαστές ότι έξω έχει 37 βαθμούς Κελσίου, ακολουθεί πρόταση για αγορά κλιματιστικού. Αναρωτιέμαι αν ανέβασαν τη θερμοκρασία κατά 6,3 βαθμούς Κελσίου για να λανσάρουν κλιματιστικό ή γιατί πραγματικά πιστεύουν ότι έξω επικρατεί καύσωνας.

Δεν είμαι σίγουρος ότι τα δυο παλικάρια δεν πιστεύουν πως έξω επικρατεί κατάσταση ερήμου Σαχάρας, αφού έτσι κι αλλιώς γι’ αυτούς πέρα βρέχει γενικώς. Παρεμπιπτόντως η μέγιστη θερμοκρασία που έδειξε σήμερα ο Μετεωρολογικός Σταθμός της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης ήταν 35,6 βαθμοί Κελσίου στις 15:30.

Τελικά η αίσθηση του καύσωνα έχει φύγει από τα χέρια της φύσης κι έχει περάσει στα χέρια ανθρώπων, ειδικών και μη. Πλέον ο καύσωνας βράζει το μυαλό μας πριν βράσει το σώμα μας και μερικές φορές χωρίς τελικά να βράσει το σώμα μας.

Σ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ