Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΠου θέλει η κυρία Μανούκα να κάτσει ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Που θέλει η κυρία Μανούκα να κάτσει ο δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Η κυρία Μαρία Μανούκα, επικεφαλής της παράταξης «Μαζί στην Ανάπτυξη του Ελ. Κορδελιού Ευόσμου», σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επεσήμανε ότι, με βάση τον κανονισμό, ο δήμαρχος δεν πρέπει να κάθεται εκεί που κάθεται το προεδρείο.

Σ’ αυτήν την αίθουσα αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου, πάντα ο δήμαρχος καθόταν στη συγκεκριμένη θέση. Ποτέ κανένας δεν έθεσε τέτοιο ζήτημα. Εάν όμως υπάρχει νόμος ή κανονισμός, τότε έχει δίκιο η κυρία Μανούκα πως πρέπει να αλλάξει θέση.

Που ακριβώς θέλει η κυρία Μανούκα να κάτσει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, ώστε να μην τοποθετηθεί η θέση του σε κάποιο σημείο που θα προκαλέσει την αντίδρασή της; Έχει να προτείνει κάτι συγκεκριμένο; Θα πρέπει να γίνει μελέτη γι’ αυτήν την αλλαγή θέσεων;

Από πότε ο κανονισμός ή ο νόμος δεν επιτρέπουν να κάθεται ο δήμαρχος εκεί που κάθεται; Είναι κάτι που ισχύει τους τελευταίους δύο μήνες; Γιατί εάν ισχύει από πριν, τότε η κυρία Μανούκα πρέπει να απευθυνθεί στον κύριο Μανδαλιανό, με τον οποίο το τελευταίο διάστημα έχει στενή πολιτική συνεργασία και ο οποίος δεν φρόντισε να ανακατασκευάσει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ αυτή ήταν κλειστή τα χρόνια του κορονοϊού και μπορούσαν να γίνουν εύκολα τέτοιες εργασίες.

Εάν ο κανονισμός ή ο νόμος σχετικά με τη θέση του δημάρχου ισχύει από ακόμα πιο πριν, τότε η κυρία Μανούκα θα πρέπει να απευθυνθεί στον κύριο Σούλα, ο οποίος την στήριξε στις δημοτικές εκλογές, και να τον ρωτήσει γιατί δεν φρόντισε να κάθεται εκεί που έπρεπε να κάθεται και όχι στο προεδρείο.

Πάντως η κυρία Μανούκα έθεσε ένα σοβαρό πολιτικό ζήτημα που πρέπει να λυθεί άμεσα, γιατί αλλιώς οι κάτοικοι του δήμου ούτε θα φάνε, ούτε θα κοιμηθούνε.

Κώστας Καρακώστας

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ