Την παρακάτω ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο Θοδωρής Μπαλτάς, δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ:
«Ήμουν απ’ αυτούς που από την αρχή υποστήριξα, πριν γίνει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ , ότι πρέπει μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα (μη αποδοχή της παραίτησης έπρεπε να αποφασιστεί, και για λόγους έστω τιμής προς τον πρόεδρο Α. Τσίπρα, αλλά αυτό δεν εκφράστηκε από την Πολιτική Γραμματεία) να πηγαίναμε σε συνέδριο, καθώς αυτή η εκλογική ήττα ήταν μεγάλη και έπρεπε συνολικά να γίνει η ανάληψη ευθυνών με απολογισμό και ταυτόχρονα πρόταση, ανασυγκρότησης και πρόταση πολιτική για τον τόπο, όπως αρμόζει σε αξιωματική αντιπολίτευση.
Έγιναν όμως ακριβώς τα αντίθετα. Αποφασίστηκε και στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή –με πλειοψηφία- στην οποία ήταν πχ οι σ. της “Ομπρέλας” και όχι μόνο- να οδηγηθεί το κόμμα σε άμεση εκλογή προέδρου πριν από το συνέδριο με τη συγκεκριμένη διαδικασία (πρόταση που δεν ψήφισα), διαδικασία που μετά το αποτέλεσμα καταγγέλθηκε από κάποιους ενώ την ψήφισαν!
Σε αυτή τη διαδικασία εκλογής προέδρου πήραν μέρος τουλάχιστον διπλάσιοι από τις προβλέψεις, κόσμος πολύς.
Προσωπικά δεν ψήφισα τον Στέφανο Κασελάκη, άλλη ήταν η επιλογή μου και στις δυο Κυριακές. Αλλά, τον κόσμο και τις αντιδράσεις του πρέπει να τις ερμηνεύεις, να τις κατανοείς, να ερμηνεύεις και να κατανοείς τις επιλογές του τα «πώς και τα γιατί» για να μπορέσεις να έχει πολιτικό διάλογο και παρέμβαση ουσίας. Αν κάνεις το αντίθετο, ρίχνοντας ανάθεμα και απαξίωση τότε όχι μόνο δεν θα τον κερδίσεις ποτέ, αλλά θα τον έχεις αντίπαλο. Κι αν αυτό δεν μπορείς να το διαχειριστείς με κόσμο που επέλεξε να είναι κοντά σου πώς θα αλλάξεις τους γενικότερους συσχετισμούς-και εκλογικά- μέσα στην κοινωνία; Η έλλειψη δε έστω ανεκτικότητας αποτελεί τον ορισμό του σεχταρισμού.
Δυστυχώς δεν επιδείχτηκε η απαιτούμενη ψυχραιμία από τους βασικούς «πρωταγωνιστές» της αντιπαράθεσης που υπήρξε στη συνέχεια.
Ένα θα πω. Ο Στέφανος Κασελάκης εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, εκλέχτηκε σε ένα κόμμα που έρχεται από μακριά και θα πάει μακριά, που είχε την τιμή και την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας-και που δεν τελείωσε με αυτήν- που έχει συνεδριακές αποφάσεις τόσο για την φυσιογνωμία του όσο και την κεντρική πολιτική του κατεύθυνση. Τέτοιες αποφάσεις μόνο συνέδριο μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες έχει δικαιοδοσία να δει, να επιβεβαιώσει ή να κάνει τις απαιτούμενες αλλαγές. Το συνέδριο και κανένας και καμιά άλλος/η».