Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΓιατί παραμονές δημοτικών εκλογών συγκρούεται με τις σχολικές καθαρίστριες;

Γιατί παραμονές δημοτικών εκλογών συγκρούεται με τις σχολικές καθαρίστριες;

Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, και η διοίκησή του το θέμα των συμβάσεων των σχολικών καθαριστριών, δημιουργεί σε πολλούς το ερώτημα γιατί παραμονές εκλογών να συγκρουστούν με τις σχολικές καθαρίστριες και να χάσουν τις ψήφους τους, γιατί να θέλουν να τις προσλάβουν με μειωμένο ωράριο σε εκλογική χρονιά, ενώ πέρυσι τις προσέλαβαν με πλήρες ωράριο.

Η απάντηση είναι πολύ απλή. Η διοίκηση Μανδαλιανού έδωσε πέρυσι μεγάλες μάχες για να μην προσλάβει τις σχολικές καθαρίστριες με πλήρες ωράριο, συγκρούστηκε σφοδρά μαζί τους, με το Σωματείο Εργαζομένων του δήμου, με την Ένωση Γονέων του δήμου και έχασε, αφού τελικά αναγκάστηκε να τις προσλάβει με πλήρες ωράριο. Με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε όμως πέρυσι η διοίκηση του δήμου, έχασε και τις σχολικές καθαρίστριες και τις οικογένειές τους από ψηφοφόρους.

Η διοίκηση του δήμου φέτος θέλει να «ξαναμοιράσει την τράπουλα» και να κερδίσει άλλους ψηφοφόρους. Πώς θα το κάνει αυτό; Εάν μετατρέψει τις συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών από πλήρους απασχόλησης σε τρίωρης απασχόλησης, θα χρειαστεί να διπλασιαστεί ο αριθμός των σχολικών καθαριστριών, πράγμα που θα δημιουργήσει στη διοίκηση δυνατότητα να βρει ψηφοφόρους μεταξύ των εργαζομένων που θα προσληφθούν τώρα και που έχουν ανάγκη έστω και αυτήν την τρίωρη απασχόληση. Η διοίκηση του δήμου θα προσπαθήσει να μοιράσει τη φτώχεια για να μοιράσει και τις ψήφους.

Α.Π.

Όταν δεν κινδυνεύεις να πεινάσεις, έτσι μιλάς για τις σχολικές καθαρίστριες
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ