Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Θέλουμε σχολεία και όχι κοροϊδία» βροντοφώναξαν στον πρωθυπουργό

«Θέλουμε σχολεία και όχι κοροϊδία» βροντοφώναξαν στον πρωθυπουργό

Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί των 19ου και 24ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου και του Ειδικού Σχολείου του Κορδελιού βροντοφώναξαν σήμερα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «θέλουμε σχολεία και όχι κοροϊδία». Μαζί τους έδωσαν το «παρών» η Ένωση Γονέων Κορδελιού Ευόσμου και η Ομοσπονδία Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι σχολικές κοινότητες αυτών των τριών σχολείων έχουν φτάσει στα όρια της απόγνωσης καθώς η διοίκηση Μανδαλιανού τις έχει φέρει σε αντιπαράθεση με την απαράδεκτη τακτική της να προσπαθεί να κάνει έξωση παιδιά από ένα σχολικό κτήριο για να βάλει άλλα παιδιά ή να στοιβάξει παιδιά δύο σχολείων σε ένα σχολείο, αντί να διεκδικήσει την ανέγερση σχολικών κτηρίων.

Ο πρωθυπουργός πλησίασε τους συγκεντρωμένους και μίλησε με εκπροσώπους τους, παραλαμβάνοντας τα έγγραφα που του έδωσαν. Την ώρα που ο πρωθυπουργός συνομιλούσε με εκπροσώπους των συγκεντρωμένων, κάποιοι άλλοι, ευτυχώς μετρημένοι, εγκαλούσαν τους συγκεντρωμένους που έφεραν στην πλατεία παιδιά για να διαμαρτυρηθούν. Οι σχολικές κοινότητες αναγκάστηκαν να φτάσουν στη σημερινή διαμαρτυρία γιατί η Δημοτική Αρχή παίζει με το μέλλον των μικρών μαθητών. Οι σχολικές κοινότητες δεν βρέθηκαν σήμερα στην πλατεία από αντιπολιτευτική διάθεση.

Οι σχολικές κοινότητες των 24ου και 19ου Δημοτικών Σχολείων Ευόσμου καθώς και του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού σήμερα θα ήταν στα σχολεία τους, αν δεν υπήρχαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Σήμερα κανονικά ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να εγκαινιάζει τα κτήρια του 24ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου και του Ειδικού Σχολείου Κορδελιού και να θεμελιώνει το κτήριο του 25ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου άνωθεν της περιφερειακής οδού. Ας ψάξουν μεταξύ τους τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος γιατί σήμερα ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να κάνει τίποτα από τα παραπάνω και ας μην βλέπουν αντιπολιτευτικούς εφιάλτες στην παρουσία των σχολικών κοινοτήτων σήμερα στην πλατεία Ευόσμου.

Όσο για τα στελέχη της διοίκησης Μανδαλιανού, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι φόρεσαν τις καλύτερες γραβάτες τους, τα καλύτερα ενδύματά τους, τα πιο πλατιά χαμόγελά τους, για να καμαρώσουν που στα τέσσερα χρόνια της διοίκησής τους, που σχεδόν ταυτίζεται με την τελευταία κυβερνητική θητεία, στο δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της βόρειας Ελλάδας με τον μεγαλύτερο νεανικό πληθυσμό δεν έγινε απολύτως κανένα έργο.

Βασίλης Κιμ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ