Τέθηκε από αναγνώστες και φίλους της «Αγκίδας» το ερώτημα εάν θα έχει η υπόθεση Καϊλή αντίκτυπο στην παράταξη Μανδαλιανού, επειδή έξι από τους δεκαπέντε δημοτικούς συμβούλους της παράταξης ανήκουν στο ΠΑΣΟΚ.
Η πρώτη σκέψη που έρχεται στον καθένα είναι πως δεν είναι δυνατό να υπάρξει κανένας συσχετισμός της υπόθεσης Καϊλή με στελέχη της παράταξης Μανδαλιανού, τα οποία είναι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οπότε δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αντίκτυπος.
Είναι όμως έτσι ακριβώς τα πράγματα; Η κυρία Καϊλή μερικές εβδομάδες πριν τη σύλληψή της χαρακτήρισε το Κατάρ πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα, τη στιγμή που γνωρίζουμε πως 6.500 εργάτες έχασαν τη ζωή τους στα έργα για το μουντιάλ. Η κυρία Καϊλή μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όσων ασκούσαν δριμεία κριτική στο Κατάρ για τους θανάτους των εργατών.
Ο κύριος Κώστας Σωτηράκης εκτός από μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, είναι και συνδικαλιστικό στέλεχος. Συνδικαλιστικά στελέχη είναι ή υπήρξαν και τα υπόλοιπα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της διοίκησης Μανδαλιανού. Αλήθεια, πώς αντέδρασαν στις δηλώσεις της κυρίας Καϊλή για τα εργασιακά δικαιώματα στο Κατάρ. Διαμαρτυρήθηκαν στον αρχηγό τους; Ζήτησαν να τη διαγράψει;
Βέβαια για να μην ξεχνιόμαστε, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ της διοίκησης Μανδαλιανού είναι αυτά που δεν στήριξαν την προσπάθεια να μονιμοποιηθούν οι επί δεκαετίας και δεκαπενταετίας συμβασιούχοι υπάλληλοι που εργάζονται με πρόγραμμα ΕΣΠΑ στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, είναι αυτά που αντιτάχθηκαν σθεναρά στην πρόσληψη των σχολικών καθαριστριών με πλήρες ωράριο.
Ίσως τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που συμμετέχουν στη διοίκηση Μανδαλιανού, να μην ζήτησαν τη διαγραφή της κυρίας Καϊλή, γιατί η αντίληψή τους για τα εργασιακά δικαιώματα δεν απέχει και πολύ από την αντίληψη της κυρίας Καϊλή.
Γ. Παπαδ.