Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΗ κυρία Αθανασιάδου θα έπρεπε να γελάει με τη διοίκησή της και...

Η κυρία Αθανασιάδου θα έπρεπε να γελάει με τη διοίκησή της και όχι με τα λεγόμενα της Μαρίας Πασχαλίδου

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 14ης Δεκεμβρίου 2022 με μοναδικό θέμα τη γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της δραστηριότητας “Κατασκευή και λειτουργία τριών αποθηκευτικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, συνολικής ονομαστικής ισχύος 125MW και συνολικής χωρητικότητας 300 MWh” της εταιρίας “Ελληνικά Πετρέλαια Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας ΑΕ”, η δημοτική σύμβουλος Μαρία Πασχαλίδου τοποθετήθηκε ως εξής:

«Όταν αναλάβατε τη διοίκηση, είχατε ένα εξαιρετικό χαρτί στα χέρια σας. Είχατε τις μετρήσεις από το ΑΠΘ και ήταν το όπλο σας για να ξεκινήσετε έναν αγώνα με σύμμαχο όλο το δήμο με σκοπό, προφανώς, να διεκδικήσετε το δίκιο αυτού του κόσμου σε σχέση με τη ρύπανση του περιβάλλοντος.

Εσείς αυτές τις μετρήσεις τις βάλατε στο συρτάρι. Δεν τις αγγίξατε και κατά καιρούς επικαλείστε νέες μετρήσεις, προκειμένου να απαλλάξετε τα ΕΛΠΕ από την ευθύνη τους; Γιατί εμείς το ζούμε το πρόβλημα. Το ζούμε και είχαμε την τύχη τελικά αυτό να το αποδείξουμε.

Κυρία αντιδήμαρχε έχετε πάρα πολύ δουλειά και ξέρετε ποια είναι η δουλειά σας; Να ξεσηκώσετε όλη τη δυτική Θεσσαλονίκη. Και να το κάνετε, μη γελάτε καθόλου. Μη γελάτε καθόλου, γιατί τώρα δεν θα παίξουμε με την τύχη αυτού του τόπου. Και επειδή είστε εκλεγμένη και έχετε θεσμική ευθύνη αυτό πρέπει να το αξιοποιήσετε για το καλό του τόπου. Κι αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να πείσετε όλους τους γύρω να ξεσηκωθούν και να μην επιτραπεί αυτό που πάει να γίνει σ’ αυτήν την μονάδα.

Αν εμείς δεν μπορούμε σαν δήμος να αναπτυχθούμε και να κάνουμε πράγματα και μπορούν τα ΕΛΠΕ να τα κάνουν, τότε πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι. Η Περιφέρεια δεν είναι ξένο σώμα. Ο κύριος Γιουτίκας είναι κάτοικος δυτικής Θεσσαλονίκης. Βάλτε τους όλους στο παιχνίδι. Φέρτε τα πάνω κάτω και δημιουργήστε έναν πόλο εδώ δυτικά προκειμένου να πετύχουμε αυτό που θέλουμε όλοι μας. Να μην επιτραπεί η επέκταση αυτών των μονάδων. Και είναι στο δικό σας χέρι. Αυτά που μας διαβάσατε υλοποιήστε τα με πράξεις κι όχι με λόγια».

Γιατί γέλασε η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Αθανασιάδου Όλγα; Γιατί η Μαρία Πασχαλίδου της είπε ότι έχει να ξεσηκώσει τον κόσμο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Προφανώς στην κυρία Αθανασιάδου είτε η διαδικασία ξεσηκωμού του κόσμου της φαίνεται γελοία είτε ο ξεσηκωμένος κόσμος της φαίνεται γελοίος είτε και τα δύο μαζί. Αντί να γελάει η κυρία Αθανασιάδου με τις επιδόσεις της αντιδημαρχίας της και αντί να γελάει και να κλαίει ταυτόχρονα με εκείνα τα ιλουστρασιόν φυλλάδια που εξέδωσε σχετικά με την πρωτοπορία του δήμου στην προστασία του περιβάλλοντος, γέλασε με την παραίνεση της Μαρίας Πασχαλίδου. Γελάνε όλοι, γελάει και η διοίκηση Μανδαλιανού.

Κιμ. Ο.

«Οι επόμενες γενιές θα ρίξουν πολύ γέλιο με τη διοίκηση Μανδαλιανού»
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ