Δευτέρα, 28 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΥπό τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης η παρέλαση στο δήμο...

Υπό τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης η παρέλαση στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου…

Δεν ξέρουμε αν ο κύριος Ταξίδης θα κάνει τελικά μεταπτυχιακή εργασία στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας, ούτε και ξέρουμε εάν ποτέ θα ολοκληρωθεί ο ΟΕΥ. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι η διοίκηση Μανδαλιανού κάνει διδακτορική διατριβή στην προπαγάνδα. Μπορεί η διοίκηση Μανδαλιανού να μην έχει κάνει επί δυόμιση χρόνια κανένα έργο, αλλά έχει ρίξει όλο το βάρος στην επικοινωνία προκειμένου να πείσει τους δημότες πως δεν μπορούν να δουν το τεράστιο έργο της.

«Με σύμμαχο τον ανοιξιάτικο καιρό και με την προσήκουσα επισημότητα, τιμή, και λαμπρότητα, πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους των εμβατηρίων και της Φιλαρμονικής – η Παρέλαση- που οργάνωσε η Αντιδημαρχία Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης, για την επέτειο της Εθνικής παλιγγενεσίας του 1821…», γράφει η ανάρτηση στην ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για τον εορτασμό της εθνικής εορτής της 25ης Μαρτίου.

Όποιος διαβάζει την ανάρτηση της διοίκησης του δήμου, ακόμα και αν ήξερε τι συνέβη με τη Φιλαρμονική του δήμου της προηγούμενες ημέρες, καταλαβαίνει ότι τελικά έπαιξε και αυτή στην παρέλαση. Όποιος δεν γνωρίζει τα προβλήματα με τη Φιλαρμονική καταλαβαίνει ότι πολύ φυσιολογικά έπαιξε στην παρέλαση.

«Υπό τους ήχους των εμβατηρίων και της Φιλαρμονικής». Μια πρόταση του αέρα που ό,τι θέλει καταλαβαίνει ο καθένας. Γιατί «και της Φιλαρμονικής»; Έπαιζαν εμβατήρια και τα πετεινά του ουρανού ή μήπως η παρέλαση έγινε υπό τους ήχους της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης; Βέβαια η λέξη «Φιλαρμονική» δεν συνοδεύεται από το «μας» ή «του δήμου μας». Αλλά όποιος δεν ξέρει είναι σίγουρος πως μιλάει για τη Φιλαρμονική του δήμου μας.

Η παρέλαση στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου έγινε υπό τους ήχους μιας ολιγομελούς jazz ορχήστρας. Η διοίκηση του δήμου ήθελε να τη δει και να την παρουσιάσει σαν Φιλαρμονική. Ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Βόρειας Ελλάδας, μετά από δυόμιση χρόνια διοίκησης Μανδαλιανού, έφτασε να κάνει παρέλαση υπό τους ήχους jazz ορχήστρας γιατί η διοίκηση Μανδαλιανού αντί να πάει τη Φιλαρμονική ένα βήμα μπροστά κατάφερε να την πάει δυο βήματα πίσω στο χείλος του γκρεμού.

Δεν νομίζουμε ότι η προπαγάνδα της διοίκησης καρποφορεί και ούτε πρόκειται να καρποφορήσει. Είναι άκομψη και χοντροκομμένη. Η προπαγάνδα όμως είναι το μόνο πεδίο στο οποίο η διοίκηση Μανδαλιανού προσπαθεί να κάνει δουλειά. Αντί να φτιάξει Φιλαρμονική, την καταστρέφει συστηματικά με τη δράση της και προσπαθεί με την προπαγάνδα να μας πείσει ότι δεν βλέπουμε αυτό που βλέπουμε και ότι φυσικά δεν φταίει αυτή για τίποτα.

Κιμ. Ο.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ