Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΈτοιμος ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου να επιβάλει πρόστιμα για τη δυσοσμία!

Έτοιμος ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου να επιβάλει πρόστιμα για τη δυσοσμία!

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 16ης Φεβρουαρίου 2022, ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου δήλωσε έτοιμος για πορείες ενάντια στους ρύπους και τη δυσοσμία και επίσης έτοιμος να επιβάλει πρόστιμα, αρκεί να αποδειχθεί με νέες μετρήσεις η πορεία του προβλήματος. Ο δήμαρχος τόνισε πως δεν αμφισβητεί ότι υπάρχει δυσοσμία και κανένας δεν θέλει να βγάλει τρελό τον κόσμο που βιώνει τη δυσοσμία, αλλά θέλει νέες μετρήσεις που να διαψεύδουν την πορεία που λένε τα ΕΛΠΕ για να επιβάλει πρόστιμα.

Όσον αφορά τη λυματολάσπη ο κύριος δήμαρχος διαβεβαίωσε το Δημοτικός Συμβούλιο ότι η δεξαμενή έχει μεταφερθεί και την είδε με τα ίδια του τα μάτια, ενώ επισήμανε πως αυτά τα έργα θα πρέπει να παρουσιαστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο έστω σε διαφάνειες προκειμένου να μην υπάρχουν μύδροι εναντίον κανενός.

Η απάντηση του δημάρχου στο Βασίλη Ανδρεάδη ήταν η παρακάτω:

«Να σας υπενθυμίσω ότι το καλοκαίρι πέρσι είχαμε κάνει μια πρόταση για το ΠΑΚΟΕ, για να ’ρθει και να μετρήσει ξανά το θέμα των ρύπων επί ένα τρίμηνο και ανάλογα με τα αποτελέσματα συγκριτικά -ξέρω ότι υπάρχει πρόβλημα, δεν αμφισβητεί κανείς το θέμα της δυσοσμίας, ούτε βγάζει τρελό ένα ολόκληρο πληθυσμό που το ζει, ειδικά ο πληθυσμός της κοινότητας Κορδελιού- αλλά τότε, δεν ξέρω για ποιο λόγο, δεν κατάλαβα, ενώ τελικά ήταν ένα θέμα που από λάθος δικό μας κατέβηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα μπορούσε να είχε γίνει η διαδικασία χωρίς να ερωτηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο, τέλος πάντων δεν πέρασε το ΠΑΚΟΕ.

Κατόπιν, λόγω κακής συμπεριφοράς κάποιων ανθρώπων απ’ το ΠΑΚΟΕ, απομακρυνθήκαμε απ’ αυτό το ενδεχόμενο και τώρα έχει γίνει μια επιστολή προς την κυρία Κωνσταντίνα Σαμαρά, αυτήν που έκανε την πρώτη μελέτη όπου εκτέθηκαν τα προβλήματα, οι πηγές του προβλήματος και το μέγεθος του προβλήματος, η ίδια να αναλάβει πάλι βάζοντας στο παιχνίδι την Περιφέρεια, να αναλάβει την επαναμέτρηση όλων αυτών των παραμέτρων και ανάλογα να πράξουμε έχοντας δεδομένα στα χέρια μας. Συμφωνώ ότι υπάρχει πρόβλημα δυσοσμίας. Αν τα δεδομένα βρεθούνε τέτοια ώστε να διαψεύδουνε την πορεία που λένε τα ΕΛΠΕ τότε και πορεία μπορούμε να κάνουμε και πρόστιμα μπορούμε να ρίξουμε και οτιδήποτε.

Όσον αφορά τη μετεγκατάσταση της λυματολάσπης, να σας πω ότι έχει γίνει. Το είδα με τα ίδια μου τα μάτια. Έχει γίνει μετεγκατάσταση της δεξαμενής λυματολάσπης. Το ιδεατό είναι κάποια στιγμή να παρουσιαστούν κι όλα αυτά τα έργα σ’ εμάς γιατί μας αφορούν. Μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο έστω με διαφάνειες και να γίνει κάτι τέτοιο για να μην υπάρχουν μύδροι κατηγορίες απέναντι σε κανέναν».

Η απάντηση του δημάρχου στον Στάθη Καϊτετζίδη ήταν η παρακάτω:

«Για τη δυσοσμία. Έχετε απόλυτο δίκιο. Κανείς δεν διαψεύδει το πρόβλημα, αλλά το πρόβλημα θα επανεξεταστεί και ανάλογα θα πράξουμε. Μην νομίζετε ότι είμαστε ευθυνόφοβοι στο να μπούμε σε μια οποιαδήποτε πορεία διαμαρτυρίας εάν χρειαστεί ή να επιβάλουμε το οποιοδήποτε πρόστιμο. Κορόιδα δεν θα πιαστούμε από κανέναν. Έχουμε τη διάθεση να συνεργαστούμε και να συνυπάρξουμε με τα ΕΛΠΕ και αυτό είναι το ιδεατό και πιστεύω ότι και από εκεί υπάρχει πιθανώς ίδια θέληση. Έτσι θέλω να πιστεύω. Αν δεν υπάρχει θα δούμε».

Αν σας φαίνονται όλα τα παραπάνω περίεργα και αντιφατικά δεν είναι γιατί έχετε ταραγμένο μυαλό, αλλά γιατί είναι περίεργα και αντιφατικά. Υπάρχει δυσοσμία, αλλά πρέπει να γίνουν νέες μετρήσεις για να επιβεβαιωθεί η πορεία της. Δεν διαψεύδουμε το πρόβλημα, αλλά πρέπει να το επανεξετάσουμε και ανάλογα να πράξουμε. Πιστεύουμε τους κατοίκους που διαμαρτύρονται για τη δυσοσμία, αλλά είδαμε και τα έργα των ΕΛΠΕ με τα μάτια μας και πρέπει να σας τα παρουσιάσουμε κιόλας. Και κατακλείδα σ’ όλα αυτά ήταν η βούληση του δημάρχου πως και τα ΕΛΠΕ θέλουν να συνυπάρξουν με εμάς, όπως και εμείς θέλουμε να συνυπάρξουμε μαζί τους! Εδώ ταιριάζει το «Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου».

Κιμ. Ο.

Ο δίκαιος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου στο θέμα της δυσοσμίας…
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ