Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΚάλεσμα του Η’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5/2...

Κάλεσμα του Η’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε.  στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5/2 στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ευόσμου

Το παρακάτω κάλεσμα για συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5/2 στις 5 μ.μ. στην πλατεία Ευόσμου απευθύνει ο Η΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.:

«Δυστυχώς για ακόμα μια φορά ακροδεξιές και νεοναζιστικές ομάδες επιδόθηκαν σε φασιστικές επιθέσεις στον Εύοσμο με στόχο μαθητή προσφυγόπουλο αυτή τη φορά. Οι ίδιες ομάδες το τελευταίο διάστημα ενεργούν με άσκηση βίας απέναντι σε πολιτικές οργανώσεις που  καλούσαν σε συλλαλητήριο για την υγεία καθώς και πριν μερικούς μήνες δημιούργησαν επεισόδια βίας και στο ΕΠΑΛ Ευόσμου ως συνέχεια των επιθέσεων στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης.

Οι εκπαιδευτικοί, η εκπαιδευτική κοινότητα γενικότερα, έχοντας χρέος απέναντι στη ιστορική μνήμη και στη δημοκρατία δεν μπορεί παρά να βρίσκονται απέναντι σε τέτοιες ενέργειες. Το Δ.Σ. του Η’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Θεσσαλονίκης (Ελευθερίου Κορδελιού –Ευόσμου)   καταδικάζει τις φασιστικές αυτές ενέργειες  και καλεί τα μέλη του και όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Ευόσμου το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου στις 5μμ.

Θεωρούμε χρέος να δώσουμε ηχηρό μήνυμα δημοκρατίας ενάντια σε εκδηλώσεις βίας, σε εκδηλώσεις φασιστικής έμπνευσης που δυστυχώς έχουν εκδηλωθεί στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, συνοικίες προσφυγικές, συνοικίες λαϊκές που καμιά σχέση δεν έχουν με το φασιστικό μίσος και τις πράξεις των ομάδων αυτών. Η αγωνία μας είναι να εξαλειφθεί παντελώς η δράση και το φασιστικό μίσος που δυστυχώς εκδηλώνονται από νέους ανθρώπους. Η αγωνία μας αυτή γίνεται χρέος πανανθρώπινο απέναντι στην ιστορική μνήμη, απέναντι στα δεινά που επέφερε στον άνθρωπο ως γένος ο ναζισμός. 

Το Σάββατο   5 Φεβρουαρίου, 5μμ  βρισκόμαστε όλοι και όλες στην αντιφασιστική

συγκέντρωση  στην Πλατεία Ευόσμου».

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ