Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΟ κύριος Μανδαλιανός θέλει μετρήσεις και για τα pm10 για να βεβαιωθεί!

Ο κύριος Μανδαλιανός θέλει μετρήσεις και για τα pm10 για να βεβαιωθεί!

Με το δήμαρχο Κορδελιού Ευόσμου, κύριο Κλεάνθη Μανδαλιανό, δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Ή στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε. Είτε ο δήμαρχος δεν καταλαβαίνει τι του λένε ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι του λένε.

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 2ας Φεβρουαρίου 2022, ο κύριος δήμαρχος ρωτήθηκε από το δημοτικό σύμβουλο Λεωνίδα Ναθαναηλίδη για τα αυξημένα, κατά το 2021, αιωρούμενα σωματίδια pm10 και επίσης ρωτήθηκε γιατί ο δήμος δεν κάνει τίποτα.

Η απάντηση του δημάρχου ήταν η εξής: «Νομίζω ότι έγινε μια πρόταση και δεν έγινε αποδεκτή». Ο κύριος δήμαρχος αναφερόταν στην πρόταση που έκανε η διοίκησή του να έρθει το ΠΑΚΟΕ για να κάνει μετρήσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η ένταση της δυσοσμίας.

Η ερώτηση όμως του κυρίου Ναθαναηλίδη αφορούσε τις αυξημένες τιμές των αιωρούμενων σωματιδίων pm10, που δίνει ο σταθμός μέτρησης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ο οποίος υπάρχει στο Κορδελιό. Δεν χρειάζονται μετρήσεις. Γίνονται μετρήσεις από αυτόν το σταθμό, αλλά η διοίκηση, η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και ο δήμαρχος δεν κάνουν τίποτα, ενώ το πρόβλημα επανειλημμένως τέθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κύριος Μανδαλιανός νομίζει πως βρήκε τη μαγική απάντηση για όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Πετάει ένα «ΠΑΚΟΕ» και νομίζει πως ξεμπλέκει. Πετάει ένα «σας φέραμε μια πρόταση και δεν την ψηφίσατε» και νομίζει πως απαλλάσσεται από τις ευθύνες του.

Η απάντηση του κυρίου Μανδαλιανού για τα pm10 επιβεβαιώνει όσους λένε πως οι νέες μετρήσεις τις οποίες ζητάει ο κύριος δήμαρχος για τη δυσοσμία είναι απλά για να πάει το πρόβλημα παρακάτω και για να μην προβεί στις δέουσες ενέργειες. Για τα pm10 έχει μετρήσεις και απλά δεν κάνει τίποτα γιατί δεν θέλει να κάνει τίποτα. Το ίδιο συμβαίνει και με τη δυσοσμία.

Χαρίλαος Ταπαρίδης

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ