Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Ο ιστορικός του μέλλοντος θα σας καταγράψει ως τη χειρότερη διοίκηση που...

«Ο ιστορικός του μέλλοντος θα σας καταγράψει ως τη χειρότερη διοίκηση που πέρασε από τον τόπο»

Κατά την τοποθέτησή του για το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου για το έτος 2022, ο δημοτικός σύμβουλος Λευτέρης Αλεξανδρίδης αναφέρθηκε στις κυκλοφοριακές μελέτες λέγοντας: «Γράφετε στις νέες μελέτες για εκπόνηση κυκλοφοριακών μελετών στις Δημοτικές Ενότητες του Ελευθερίου Κορδελιού και του Ευόσμου. Δεν έχει κάνει κυκλοφοριακές μελέτες ο συνεργάτης σας, ο κύριος Κωνσταντινίδης; Γιατί μας είπε ότι σας άφησε έτοιμες πολλές κυκλοφοριακές μελέτες».

Κατόπιν αναφέρθηκε στο πολυετές σχέδιο αξιοποίησης της περιουσίας του δήμου λέγοντας: «Εκπόνηση πολυετούς σχεδίου αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας του δήμου. Έχουμε ζητήσει επανειλημμένως μία κατάσταση με την ακίνητη περιουσία του δήμου. Θα ήθελα, αν είναι δυνατόν, να μας σταλεί μια τέτοια κατάσταση».

Παρακάτω μίλησε για τη βελτίωση των υποδομών ομβρίων και αποχέτευσης του δήμου ρωτώντας αν η πλατεία περιλαμβάνεται μέσα σ’ αυτή τη βελτίωση, αν η Διαλογή θα έχει ποτέ αποχέτευση και αν η διοίκηση θα την εντάξει σε κάποια νέα μελέτη, σε κάποιο νέο έργο.

Ο κύριος Αλεξανδρίδης ρώτησε για τη διαμόρφωση αύλιων χώρων νηπιαγωγείων, για το πότε θα λειτουργήσει το ΚΕΠ που υπέστη έξωση από το κτίριο της οδού Ολυμπιάδος, για το οποίο η διοίκηση είχε πει ότι θα λειτουργήσει εντός του έτους.

Ρώτησε επίσης γιατί η ανακαίνιση του γηπέδου στο στρατόπεδο Παπακυριαζή δεν εντάσσεται στα έργα του δήμου και περιμένει ο δήμος να χρηματοδοτηθεί από πρόγραμμα, ενώ αναφέρθηκε και στην οδό 25ης Μαρτίου που υπάρχει στα νέα έργα και ρώτησε γιατί δεν δίνεται στους δημοτικούς συμβούλους η μελέτη, αφού για να είναι ενταγμένη στα νέα έργα προφανώς υπάρχει μελέτη.

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης είπε ότι τα 30.000 ευρώ που προβλέπει το Τεχνικό Πρόγραμμα για την ανακαίνιση της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου είναι λίγα και ότι έπρεπε η διοίκηση να βάλει παραπάνω.

«Δεν είδαμε στο Τεχνικό Πρόγραμμα το κολυμβητήριο, το στάδιο, το 25ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου -πήγατε στην Αθήνα, πείτε μας τι γίνεται με το 25ο-. Τι θα γίνει με το υπόγειο πάρκινγκ του Ευόσμου, που πέρυσι ο δήμαρχος είπε ότι το κρατάει για στάση του μετρό -πότε θα δούμε μετρό στον τόπο μας κι αν εκείνο κάνει για στάση θα το δούμε στο απώτερο μέλλον-. Για την Καραολή και Δημητρίου δεν είδαμε τίποτα, δεν έχετε φαίνεται προγραμματισμό να διορθώσετε τίποτα εκεί. Για υπογειοποίηση καλωδίων δεν είδαμε τίποτα. Για την αναμόρφωση της Δενδροποτάμου και για την πρόταση που είχαμε κάνει πέρυσι ώστε να μπορεί να λειτουργήσει σαν περιπατητικός δρόμος, δεν είδαμε τίποτα. Για τα ασανσέρ στις πεζογέφυρες που δεν λειτουργούν δεν άκουσα κάτι. Επίσης πρέπει να δείτε με την Περιφέρεια αν πρέπει να γίνουν κάποιες πεζογέφυρες ακόμα» πρόσθεσε ο κύριος Αλεξανδρίδης.

Κατόπιν αναφέρθηκε στην ατζέντα του 2030 και είπε ότι η διοίκηση παρέθεσε μια έκθεση ιδεών. Ο κύριος Αλεξανδρίδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ποιότητα του αέρα και είπε ότι ο δήμος δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως.

Ο Λευτέρης Αλεξανδρίδης ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του για το Τεχνικό Πρόγραμμα με τα εξής: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της διοίκησης, δυστυχώς δεν προσθέτετε στο δήμο, αλλά αντιθέτως τον μειώνεται. Η μόνη προσφορά σας στον τόπο τελικά θα είναι η επιβεβαίωση ότι υπάρχουν και χειρότερα. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα σας καταγράψει ως τη χειρότερη διοίκηση που πέρασε από τον τόπο. Δυστυχώς για ακόμα μία φορά βλέπουμε ένα Τεχνικό Πρόγραμμα το οποίο φαίνεται ότι δεν είναι υλοποιήσιμο, έχει πολλές παλινωδίες και δύσκολα θα μπορέσει να βοηθήσει την καθημερινότητα του πολίτη».

Τα. Σ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ