Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου τίμησε την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου

Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου τίμησε την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου

Με μία επιμνημόσυνη δέηση η οποία τελέσθηκε στο Ηρώο της πλατείας Ευόσμου και με δύο καταθέσεις στεφάνων του Δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανού, στις Κοινότητες Ευόσμου και Ελευθερίου Κορδελιού αντίστοιχα, ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου τίμησε την 48η επέτειο του Πολυτεχνείου.
Τις λιτές- λόγω της εφαρμογής των μέτρων κατά της πανδημίας- αλλά ουσιαστικές και γεμάτες μηνύματα επετειακές τελετές, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Ρούμελης, οι αντιδήμαρχοι κ. Αμανατιάδης, κ.Δεμερτζής, κ. Νικολαίδης, κ. Σωτηράκης.
Στο μήνυμα του για την ημέρα, ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός τόνισε «Η 17η Νοέμβρη, 48 χρόνια μετά την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, μας θυμίζει ότι η Δημοκρατία, η Ελευθερία και η Δικαιοσύνη, επανακτήθηκαν με το ξεκίνημα της πάλης και τους νέους αγώνες , στους οποίους οδηγοί της ελπίδας έγιναν οι πρώτοι νεκροί, εκείνες τις ημέρες, όπως ποιητικά κατέγραψε και στο ομώνυμο τραγούδι, ο εμβληματικός και αθάνατος Μίκης Θεοδωράκης, τον οποίο αποχαιρετήσαμε φέτος από τη ζωή. Το διαχρονικό μήνυμα του ξεσηκωμού των φοιτητών αποτελεί έμπνευση για τους καταπιεσμένους και ταυτοχρόνως υπενθύμιση προς τους καταπιεστές. Η βία και ο αυταρχισμός δεν διασφαλίζουν ες αεί την εξουσία! Η επαναστατημένη νεολαία αποτέλεσε την αρχή του τέλους της δικτατορίας και σηματοδότησε το πέρασμα στη δημοκρατική Πολιτεία του σήμερα. Χρέος μας είναι να μην ξεχάσουμε το σύνθημα που ένωσε τον λαό: Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία και να τιμήσουμε τη γενιά των εξεγερμένων υπερασπιζόμενοι τους δημοκρατικούς θεσμούς, διεκδικώντας παράλληλα αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εκπαίδευσης».
Από τη σελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου στο facebook
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ