|
Του Γιάννη Καμαρινού |
![]() |
Έναρξη διαδικασίας για τη σύναψη δανείου για τη χρηματοδότηση της Ενεργειακής Αναβάθμισης του Δικτύου Οδοφωτισμού του Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου ψήφισε η διοίκηση Αλεξανδρίδη μαζί με πρόθυμους δημοτικούς συμβούλους, που παριστάνουν τους αντιπολιτευόμενους, στις 30 Σεπτεμβρίου 2026.
Στην εισήγηση του θέματος, καθώς και στην εισήγηση όλων των θεμάτων, ο δήμος συνεχίζει να αναφέρεται ως «Κορδελιού Ευόσμου» και όχι ως «Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου», ενώ μας παραμύθιασαν ότι ο δήμος είναι πλέον «Ελευθερίου Κορδελιού Ευόσμου», αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα.
Ο δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοι αντιδήμαρχοί του και δημοτικοί του σύμβουλοι προσπάθησαν να πείσουν τους δημότες, που παρακολουθούσαν από το διαδίκτυο τη συνεδρίαση γιατί από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τους διώχνει η διοίκηση Αλεξανδρίδη, ότι το δάνειο είναι για την ανάπτυξη του δήμου!
Όμως προεκλογικά ο δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοί του δεν είχαν πει σε κανέναν ότι θα γδάρουν τους δημότες φορτώνοντας στις πλάτες τους ένα δάνειο κοντά στα 5 εκατομμύρια ευρώ για τον οδοφωτισμό. Προεκλογικά, αλλά ακόμα και για λίγο καιρό μετεκλογικά, ο δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοί του ισχυρίζονταν πως θα διεκδικήσουν και θα πάρουν από την κεντρική εξουσία κονδύλια για την ανάπτυξη του δήμου. Αυτοί τελικά δεν μπορούν να πάρουν κονδύλια από την κεντρική εξουσία ούτε για τον ηλεκτροφωτισμό!
Εάν ο δήμαρχος και οι παρατρεχάμενοί του είχαν πει προεκλογικά στους δημότες ότι θα τους γδάρουν φορτώνοντας στη ράχη τους δάνεια για να κάνουν τον δήμο πρωταγωνιστή, θα ήταν δίκαια όλα όσα είπαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ης Σεπτεμβρίου 2026. Όμως προεκλογικά δεν είχαν πει τέτοια πράγματα στους δημότες. Τους είχαν πει ότι έχουν καλές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου και ότι από εκεί θα εξασφαλίσουν τα κονδύλια για να κάνουν το δήμο πρωταγωνιστή. Ο δήμαρχος, ακόμα και μετεκλογικά, διαφήμιζε τις στενές σχέσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τελικά ο δήμαρχος Λευτέρης Αλεξανδρίδης και η παράταξή του κορόιδεψαν τους δημότες και άρπαξαν την ψήφο τους, προκειμένου να αρπάξουν τα λεφτά τους και να τα δώσουν σε δάνεια για τον ηλεκτροφωτισμό και για άλλες ανάγκες του δήμου. Τελικά ήταν ψέματα τα όσα έλεγαν πως θα εξασφαλίσουν τα κονδύλια από την κεντρική εξουσία για τις ανάγκες του δήμου και προκειμένου να κάνουν το δήμο πρωταγωνιστή.



