Κυριακή, 9 Αυγούστου, 2026
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣ«Πρώτα τα οχήματα των αιρετών και μετά οι ανάγκες των δημοτών»

«Πρώτα τα οχήματα των αιρετών και μετά οι ανάγκες των δημοτών»

Ανάρτηση του Βασίλη Βόγγαλη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook

“Πρώτα τα οχήματα των αιρετών. Μετά οι ανάγκες των δημοτών;”

📍Όταν ο κ. Αλεξανδρίδης ανέλαβε τη διοίκηση του Δήμου, παρέλαβε έναν Δήμο με σοβαρά και διαχρονικά προβλήματα: ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό, ανάγκες στις υπηρεσίες και ζητήματα που επηρέαζαν άμεσα τους εργαζόμενους και την καθημερινότητα των πολιτών.

Κι όμως, μία από τις πρώτες του διαπιστώσεις δεν ήταν ότι οι υπηρεσίες χρειάζονταν ενίσχυση ούτε ότι έπρεπε να λυθούν τα προβλήματα του Δήμου. Ήταν ότι ο δήμαρχος δεν διέθετε ένα καλύτερο πολυτελή υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Διαπίστωσε επίσης ότι ούτε οι αντιδήμαρχοι είχαν υπηρεσιακά οχήματα.

👉 Δύο χρόνια αργότερα, αυτή η “διαπίστωση” οδήγησε στην παραχώρηση χρήσης από την τράπεζα στην οποία μετέφερε τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου, μιας BMW και ενός Audi για τις μετακινήσεις του κ. Αλεξανδρίδη και του κ. Μαξούρα.

Για κάποιους από εμάς που τον στηρίξαμε, εκείνες οι πρώτες διαπιστώσεις δεν ήταν τυχαίες. Ήταν οι πρώτες ενδείξεις μιας αντίληψης διοίκησης που στη συνέχεια εκφράστηκε μέσα από πολλές αποφάσεις και επιλογές, επιβεβαιώνοντας ότι οι προτεραιότητες είχαν πάρει λάθος κατεύθυνση.

👉 Οι ονομαστικές απευθείας αναθέσεις που ακολούθησαν ήρθαν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο αυτή την εικόνα.

Η επόμενη διαπίστωση του δημάρχου ήταν ότι τα τέλη καθαριότητας ήταν χαμηλά και έπρεπε να αυξηθούν.

⚠️ Ψηφίσαμε αύξηση 35% στα τέλη καθαριότητας. Την ψήφισα κι εγώ, γιατί πίστευα ότι τα επιπλέον χρήματα θα επέστρεφαν στους πολίτες με καλύτερες υπηρεσίες. Τρομάρα μου.

Μετά από δυόμισι και πλέον χρόνια, κατά την άποψη μου, η καθαριότητα παραμένει στα ίδια επίπεδα με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ η σταδιακή απαξίωση των υπηρεσιών δημιουργεί το κατάλληλο άλλοθι για να προχωρήσει ο κ. Αλεξανδρίδης σε αυτό που πολλοί φοβούνται:

❗την παράδοση της καθαριότητας σε εργολάβους.

👉 Τελικά, ούτε η BMW, ούτε το Audi, ούτε η αύξηση των τελών έκαναν την καθαριότητα και τη λειτουργία του Δήμου να πηγαίνουν… σφαίρα.

Υ.Γ. Τα ίδια βλέπουμε τώρα και με τους αντιδημάρχους κ. Κατσούκα και κ. Σαμανίδη.

Ο Δήμος προμηθεύτηκε, για τις ανάγκες της Πολιτικής Προστασίας, δύο μαύρα διπλοκάμπινα φορτηγάκια.

👉 Το ένα δόθηκε στον κ. Κατσούκα και το άλλο στον κ. Σαμανίδη. Προφανώς, από εδώ και πέρα, οι αντιδημαρχίες Συντήρησης και Πρασίνου θα πηγαίνουν… σφαίρα. Γιατί, όπως φαίνεται, το πρόβλημα ήταν ότι δεν υπήρχαν τα κατάλληλα αυτοκίνητα.

Το ερώτημα, όμως, παραμένει:

❓Οι υπηρεσίες του Δήμου διαθέτουν τα οχήματα που πραγματικά χρειάζονται για να εξυπηρετούν τους δημότες ή εξακολουθούν να προηγούνται οι ανάγκες των αιρετών;

Ο Βασίλης Βόγγαλης είναι ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου, πρώην αντιδήμαρχος, εκλεγμένος με την παράταξη του δημάρχου Λευτέρη Αλεξανδρίδη

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ