Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης: Αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά χρόνια προβλήματα του δήμου μας! Σας προσκαλώ στη γιορτή της αγοράς, τη Λευκή Νύχτα στον Εύοσμο!
Βιώνουμε τη χαρά και την ευλογία να ζούμε σε έναν τόπο, ο οποίος έχει τεράστιες προοπτικές αλλά και δυνατότητες εξέλιξης. Διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις, για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο όχι μόνο στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό το υπόσχεται κυρίως η νεολαία μας, αφού ο τόπος μας, ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου, έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά νέων ανθρώπων στην Ελλάδα κατ’ αναλογία του πληθυσμού του.
Τροχοπέδη για πολλά έτη σε αυτήν την εξέλιξη αποτέλεσαν τα χρόνια προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας, τα οποία δεν αντιμετωπίστηκαν με τη δέουσα προσοχή από τις προηγούμενες τοπικές αυτοδιοικήσεις αλλά και από την κεντρική πολιτεία.
Τεράστια έλλειψη σχολικής στέγης, πολύ λίγες και σαφέστατα ανεπαρκείς σε ποιότητα αθλητικές εγκαταστάσεις, λιγοστό πράσινο, ελλιπής φωτισμός, έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα, δυσοσμία και ατμοσφαιρική ρύπανση κυρίως στη δημοτική ενότητα Ελευθερίου – Κορδελιού αποτελούν ένα πλέγμα πολύ σοβαρών προβλημάτων, τα οποία εμπόδισαν τους συνδημότες μας να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και δεν άφησαν τον τόπο μας να πάρει τη θέση που του αξίζει.
Αυτά τα αποστήματα, κάποια από τα οποία έχουν τις ρίζες τους πριν το 2000 και δεν αντιμετωπίστηκαν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, η δική μας διοίκησή είναι αποφασισμένη να τα σπάσει. Η προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση έχει ξεκινήσει από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας και παρόλο που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με καθεστωτικές αντιλήψεις και αντιδράσεις, εμείς θα συνεχίσουμε, μέχρι να πετύχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε. Ήδη κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά, κάποια άλλα βρίσκονται στο στάδιο επίλυσής τους και μία σειρά άλλων θα βρουν τη λύση τους το επόμενο διάστημα.
Αρκεί να αναφέρω ότι το Ειδικό Σχολείο Ελευθερίου – Κορδελιού, ένα πρόβλημα που ταλάνιζε για περισσότερα από είκοσι χρόνια τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, μεταφέρθηκε σε ένα απολύτως κατάλληλο και ασφαλές δημοτικό κτίριο, εκπονούνται μελέτες για την κατασκευή τριών σχολείων, ενός Δημοτικού, ενός Γυμνασίου και ενός Λυκείου, στο στάδιο της ανακατασκευής και της βιοκλιματικής αναβάθμισης βρίσκονται τα πάρκα Σμύρνης και Ελπίδος, ξεκίνησαν οι εργασίες ανακατασκευής της κεντρικότερης οδού του δήμου μας, της Καραολή και Δημητρίου, διεκδικούμε και έχουμε πάρει τις πρώτες εγκρίσεις για την απόδοση στο δήμο μας στρεμμάτων από το στρατόπεδο «Παπακυριαζή», προκειμένου να διανοιχθεί η οδός Ιπποδρομίου, πολύ σύντομα θα λειτουργήσει το υπόγειο πάρκινγκ στο Ελευθέριο – Κορδελιό και προχωρούμε συνεχώς σε αποκομιδή μπαζών, αλλά και πιέζουμε προς πάσα κατεύθυνση, ώστε να λυθεί μια για πάντα το πρόβλημα με την παράνομη χωματερή άνωθεν του Περιφερειακού.
Δεν μπορώ να μη αναφερθώ και στο αθλητικό πάρκο ”Στάδιο – Κολυμβητήριο” άνωθεν του Περιφερειακού, ένα Ολυμπιακό έργο που για περισσότερα από είκοσι χρόνια παραμένει ημιτελές. Για να ξεκινήσει και πάλι η κατασκευή του, μετά από πιέσεις μας εξασφαλίσαμε από τον υφυπουργό Αθλητισμού 400.000 ευρώ για την επικαιροποίηση των μελετών, διαδικασία που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη. Παράλληλα, προχωρήσαμε στην αδειοδότηση – πιστοποίηση των αθλητικών μας χώρων και των παιδικών χαρών καθώς και στην μερική ανακαίνιση πολλών σχολικών μας μονάδων μέσα από εθνικά προγράμματα αλλά και πόρους του δήμου.
Συνδημότισσες και συνδημότες μπροστά μας έχουμε μία ακόμα γιορτή της αγοράς, τη Λευκή Νύχτα, στον Εύοσμο αυτήν τη φορά. Η περσινή ήταν κατά κοινή ομολογία πολύ πετυχημένη, αφού συγκέντρωσε περίπου 60.000 κόσμο, ενώ το ίδιο πετυχημένες ήταν και οι Λευκές Νύχτες στο Ελευθέριο – Κορδελιό.
Ο Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου έχει μία πολύ εύρωστη αγορά, η οποία είναι η δεύτερη σε επισκεψιμότητα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Αυτό οφείλεται κυρίως στις προσπάθειες των επιχειρηματιών αλλά και του δήμου, ο οποίος συνδράμει, όπου είναι εφικτό. Είμαι πεπεισμένος ότι και η φετινή Λευκή Νύχτα στον Εύοσμο θα σημειώσει πολύ μεγάλη επιτυχία, μετά την πολύ καλή οργάνωση που έχει γίνει. Θα προσθέσει το δικό της λιθαράκι, ώστε η αγορά μας να γίνει ευρύτερα γνωστή και να συγκεντρώνει περισσότερους καταναλωτές από ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη αλλά και από άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Με αυτές τις σκέψεις σας προσκαλώ στην μεγαλύτερη γιορτή του δήμου μας που μας κάνει χαρούμενους, περήφανους αλλά και Πρωταγωνιστές στην πόλη μας, την Θεσσαλονίκη.
Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, στο «Επιλέγω» για την 3η Λευκή Νύχτα του Ευόσμου

