Δευτέρα, 12 Ιανουαρίου, 2026
ΑρχικήΝΕΑΑνακοίνωση/κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ και της Επιτροπής Ειρήνης Δυτικής Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση/κάλεσμα της ΕΔΥΕΘ και της Επιτροπής Ειρήνης Δυτικής Θεσσαλονίκης

Την παρακάτω ανακοίνωση/κάλεσμα εξέδωσαν η ΕΔΥΕΘ και η Επιτροπή Ειρήνης Δυτικής Θεσσαλονίκης:

«Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης

Όλες και όλοι την Κυριακή 24 Αυγούστου στον Λευκό Πύργο, στις 11πμ στην
κινητοποίηση που διοργανώνουν τα εργατικά Σωματεία της Θεσσαλονίκης
για να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης,
να απαιτήσουμε να σταματήσει τώρα η γενοκτονία και η κατοχή!

Δυναμώνουμε τη φωνή καταδίκης της συνεχιζόμενης, ανείπωτης σφαγής και γενοκτονίας που διαπράττει το κράτος-δολοφόνος Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όσους – Εβραίους και Άραβες – παρά τις συλλήψεις, τις διώξεις και την βάναυση καταστολή, αντιστέκονται με θάρρος, ακόμα και μέσα στο Ισραήλ, μέσα στο στόμα του λύκο, ενάντια στην κατοχή και την εξόντωση.

Μέσα σε 22 μήνες οι εξακριβωμένοι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 60.000, πάνω από 120.000 χιλιάδες είναι οι τραυματίες, άγνωστος ο αριθμός των χιλιάδων αγνοούμενων που έχουν θαφτεί κάτω από τα ερείπια. Η γη της Γάζας είναι διάσπαρτη με τα άψυχα και σκελετωμένα κορμιά μικρών παιδιών, θύματα των βομβαρδισμών και του θανάτου από την πείνα και τη δίψα, θύματα μιας γενοκτονίας που διαπράττει το κράτος-δολοφόνος, που μόνο με τα εγκλήματα των ναζί στην κατεχόμενη Ευρώπη μπορούν να συγκριθούν. Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου του Ισραήλ για πλήρη κατοχή της Γάζας αποκαλύπτει τον στόχο του εκτοπισμού του παλαιστινιακού λαού.

Το επιχείρημα περί “δικαιώματος στην αυτοάμυνα” έχει προ πολλού καταρρεύσει και όσοι ακόμη και τώρα το ισχυρίζονται συντάσσονται ξεκάθαρα με τους φονιάδες, βάφουν και αυτοί τα χέρια τους με το αίμα χιλιάδων αθώων ανθρώπων!

Η σφαγή αυτή δεν είναι τυχαία. Εξυπηρετεί τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για τη λεγόμενη “Νέα Μέση Ανατολή”. Η μοιρασιά του φυσικού πλούτου, των εμπορικών δρόμων και του γεωστρατηγικού ελέγχου της περιοχής περνάει πάνω από τις ζωές ενός ολόκληρου λαού. Αποτελεί πρόκληση οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία και άλλα ιμπεριαλιστικά κράτη, που εξοπλίζουν και στηρίζουν πολιτικά και στρατιωτικά το Ισραήλ, να παριστάνουν υποκριτικά τους “ανθρωπιστές”.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει τεράστιες ευθύνες για την πλήρη ευθυγράμμισή της με το Ισραήλ και τους πολεμικούς του σχεδιασμούς. Είναι υπόλογη γιατί, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, διατηρεί και αναβαθμίζει τις οικονομικές, πολιτικές και στρατιωτικές σχέσεις με το κράτος-δολοφόνο. Η στάση της είναι υποκριτική γιατί ενώ μοιράζει λόγια συμπάθειας για τον Παλαιστινιακό λαό και παίρνει τάχα “ανθρωπιστικές πρωτοβουλίες”, την ίδια ώρα αρνείται να εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση της Βουλής από το 2015 για αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους. Παράλληλα, μαζί με την πρεσβεία του Ισραήλ, προσπαθεί να ξεπλύνει τα εγκλήματα, να διαστρεβλώσει την αλήθεια και να καταστείλει κάθε έκφραση αλληλεγγύης του λαού μας στον παλαιστινιακό λαό, βαφτίζοντάς την “αντισημιτισμό”.

Πολύ μεγάλες είναι οι ευθύνες και των κομμάτων που προωθούν και στηρίζουν τη λεγόμενη “στρατηγική συμμαχία” με το κράτος-δολοφόνο, δεν μπορούν να συγκαλυφθούν. Είναι οι πολιτικές δυνάμεις που, χέρι-χέρι με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, υπερψηφίζουν τους πολεμικούς προϋπολογισμούς, νομιμοποιούν την ελληνική εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και προσφέρουν άλλοθι στη γενοκτονία. Όλοι αυτοί έχουν βουτήξει τα χέρια τους στο αίμα του παλαιστινιακού λαού και ο λαός μας πρέπει να τους καταδικάσει και να τους γυρίσει την πλάτη.

Καμία ανοχή! Ο λαός μας πρέπει να πάρει θέση. Η ιστορία έχει μία σωστή πλευρά, αυτή του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού.

Συνεχίζουμε, δυναμώνουμε τον αγώνα, απαιτούμε:

  • Να σταματήσει τώρα κάθε επιχείρηση που έχει στόχο την κατοχή της Γάζας,

  • Να ανοίξουν άμεσα όλες οι δίοδοι, να περάσει η απαραίτητη ανθρωπιστική βοήθεια.

  • Να αναγνωριστεί άμεσα πραγματικά βιώσιμο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ.

  • Καμία οικονομική-πολιτική-στρατιωτική συνεργασία και στήριξη του κράτους-δολοφόνου Ισραήλ.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!»

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ