«Φαγώθηκε» καλοκαιριάτικα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, για τη νομιμότητα, έτσι όπως την έχει στο μυαλό του, της πλατείας Ευόσμου και εισήγαγε προς ψήφιση στις 6 Αυγούστου 2025 στο Δημοτικό Συμβούλιο κανονιστική διάταξη, την οποία ψήφισαν δημοτικοί του σύμβουλοι και κάποιοι ανεξάρτητοι, παρά την παραίτηση του αντιδημάρχου Στέλιου Διακάκη και παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης επειδή δεν υπήρξε διαβούλευση.
Στα παλιά του τα παπούτσια έγραψαν και ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κεραμιδάς, τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης και την πρόταση να αναβληθεί το θέμα και να προηγηθεί διαβούλευση. Έφτασε ο απίστευτος κύριος Κεραμιδάς να ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να αναβληθεί η συζήτηση τακτικού θέματος, ενώ μέχρι τώρα έχει αποσύρει τακτικά και τακτικά θέματα. Με αυτά και με αυτά και με τέτοιες αστειότητες του κυρίου Κεραμιδά, η κανονιστική διάταξη για την πλατεία Ευόσμου ψηφίστηκε.
Από τότε πέρασαν δύο εβδομάδες και η απόφαση ακόμη δεν δημοσιεύτηκε στη «Διαύγεια», προκειμένου, όσοι δεν τη θεωρούν νόμιμη, να προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κάνοντας ένσταση. Τι έγινε; Που πήγαν όλες εκείνες οι κορώνες του κυρίου Αλεξανδρίδη και του κυρίου Κουγιουμτζή ότι ήθελαν να ψηφιστεί άμεσα η κανονιστική διάταξη, προκειμένου άμεσα οι επαγγελματίες να γίνουν νόμιμοι, επειδή τώρα δεν είναι, πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα των κυρίων Αλεξανδρίδη και Κουγιουμτζή;
Πότε θα δημοσιευτεί στη «Διαύγεια» η κανονιστική διάταξη για την πλατεία Ευόσμου; Πόσο καιρό χρειάζονται οι κύριοι Αλεξανδρίδης, Κουγιουμτζής και Κεραμιδάς, προκειμένου να δημοσιεύσουν την απόφαση στη «Διαύγεια»; Υπάρχει μήπως λόγος που δεν τη δημοσιεύουν;
Β. Γορ.

