Του Γιάννη Καμαρινού
Κανένας αυλικός του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου δεν μπορεί να τον προστατεύσει, γιατί ούτε μπορούν, ούτε και γνωρίζουν τα του τόπου μας. Όσοι απαρτίζουν την αυλή του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, κυρίου Λευτέρη Αλεξανδρίδη, είναι ουρανοκατέβατοι, πιο ουρανοκατέβατοι και από τον ίδιο τον αυτοκράτορά τους.
Γνωρίζουμε ότι αποκλειστικός στόχος του κυρίου Αλεξανδρίδη είναι να αθωώσει τα ΕΛΠΕ για τη δυσοσμία. Και όποιος δεν το κατάλαβε από όσα μέχρι τώρα έχει πει και έχει κάνει ο κύριος δήμαρχος, μπορεί να το καταλάβει διαβάζοντας την τελευταία ανακοίνωσή του όσον αφορά την τοποθέτηση δέκα ηλεκτρονικών αισθητήρων για τη μέτρηση της δυσοσμίας. Το ότι προεκλογικά κατηγορούσε τον τέως δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό γι’ αυτά και τα χειρότερα που τώρα και ο ίδιος κάνει στο ζήτημα της αντιμετώπισης της δυσοσμίας, είναι άλλο ένα επεισόδιο του λαϊκισμού με τη σέσουλα που πούλησε ο κύριος Αλεξανδρίδης για να γίνει δήμαρχος.
Το ότι όμως οι δημοσιογράφοι του, και όσοι άλλοι δησιοσχετίστες αυλικοί του έχουν γνώμη, δεν μπορούν να «στρογγυλέψουν τις άκρες» των προκλητικών απόψεων του κυρίου δημάρχου, μόνο γέλιο προκαλεί. Τι μας λέει ο κύριος Αλεξανδρίδης ότι θα κάνουν οι αισθητήρες; Θα ψάξουν να βρούνε την πηγή της δυσοσμίας!!
Μα την πηγή της δυσοσμίας τη βρήκε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο στην προηγούμενη έρευνά του. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο κατονόμασε τα ΕΛΠΕ ως πηγή της δυσοσμίας. Μέχρι πρότινος μας έλεγαν ότι οι αισθητήρες θα τοποθετηθούν για να ελέγξουν τα επίπεδα της δυσοσμίας. Δηλαδή τι μας λέει τώρα ο κύριος δήμαρχος; Ότι τα ΕΛΠΕ πήραν τα απαραίτητα μέτρα και η δυσοσμία, που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους κατοίκους του δήμου μας, προέρχεται από κάπου αλλού;
Ο δήμαρχος αναζητά την πηγή της δυσοσμίας, η οποία έχει βρεθεί, και οι δημοσιογράφοι του δεν μπορούν ούτε καν να στρογγυλέψουν την απαράδεκτη άποψή του και να μην την παρουσιάσουν με τόσο προκλητικό τρόπο. Πιθανότατα βέβαια οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν, ούτε και ενημερώθηκαν ότι υπάρχει ήδη έρευνα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου για τη δυσοσμία. Καλύτερα βέβαια, γιατί μεταφέρουν χωρίς «ναι μεν αλλά» την άποψη του δημάρχου που λέει πως η πηγή της δυσοσμίας μπορεί να είναι κάποια άλλη και όχι τα ΕΛΠΕ. Ίσως η δυσοσμία να προέρχεται από τους βόθρους της οδού Καλλικράτη, πρόβλημα που κι αυτό το αντιμετωπίζει ως Μεσανατολικό ο κύριος Αλεξανδρίδης.
Ντροπή του γιατί κορόιδεψε τους κατοίκους του δήμου και στο ζήτημα της δυσοσμίας για να γίνει δήμαρχος υφαρπάζοντας την ψήφο τους και τώρα αναζητά την πηγή της βρώμας.
Αλήθεια, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Οσμών, ο πολύς κύριος Στάθης Καϊτετζίδης, τι λέει για την άποψη του δημάρχου του; Συμφωνεί κι εκείνος; Συμφωνεί ο ήρωας του ΘΕΠΑΝ ότι οι ηλεκτρονικές του μύτες αναζητούν την πηγή της δυσοσμίας; Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ κύριε πρόεδρε.
Από τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Περιβάλλοντος Κορδελιού Ευόσμου, κύριο Αστέριο Μπαξεβάνη, δεν περιμένω ούτε κουβέντα για το ζήτημα, αφού κάπου θα πετάει χαρταετό.
Γιατί όμως δεν λέει κουβέντα το Συμβούλιο της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού, της περιοχής δηλαδή που πλήττεται περισσότερο από τη δυσοσμία; Συμφωνεί με τον δήμαρχο το Συμβούλιο της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού ότι αναζητείται η πηγή της δυσοσμίας;
Δυσοσμία του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου και των συνεργατών του για τη δυσοσμία. Αυτό έχω να πω.
Μια ανάρτηση ντροπής και ξεπλύματος των ΕΛΠΕ