Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΑνησυχητική η έπαρση και η αλαζονεία μελών της διοίκησης Αλεξανδρίδη

Ανησυχητική η έπαρση και η αλαζονεία μελών της διοίκησης Αλεξανδρίδη

Του Κώστα Σωτηράκη

Δεν με ανησυχεί ο υπέρμετρος λαϊκισμός της διοίκησης Αλεξανδρίδη. Αυτό που με ανησυχεί είναι η έπαρση και η αλαζονεία κάποιων συναδέλφων, ευτυχώς λίγων μέχρι στιγμής. Πρώτη φορά, στα 22 χρόνια που είμαι στην αίθουσα αυτή ως μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου, βρίσκομαι αντιμέτωπος με τέτοια έπαρση, τέτοια αλαζονεία και τέτοια αμετροέπεια.

Ειρωνεύονται όταν μιλάμε και μας απαξιώνουν, αντί να ακούσουν τι έχουμε να πούμε κάποιοι άνθρωποι που έχουμε κάποια πείρα στα αυτοδιοικητικά, ενώ έχω αποδείξει στον πρώτο χρόνο της διοίκησης Αλεξανδρίδη ότι προσπάθησα με τις παρεμβάσεις μου να βοηθήσω και όχι να λαϊκίσω.

Μας ειρωνεύονται και μας απαξιώνουν άνθρωποι που δεν έχουν ιδέα από τα αυτοδιοικητικά, που ποτέ μέχρι να εκλεγούν, στα πενήντα χρόνια και βάλε χρόνια της ζωής τους, δεν είχαν πατήσει σ’ αυτήν την αίθουσα και πιθανότατα δεν γνώριζαν που βρίσκεται, αντί να κοιτάξουν να εκμεταλλευτούν την όποια πείρα έχουμε.

Αλλά πώς να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν την πείρα μας, αφού κάποιοι παριστάνουν τους ξερόλες, ενώ στην ουσία, μέσα στους 14 πρώτους μήνες της θητείας τους, δεν φρόντισαν να ενημερωθούν ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν έστω και για απλά θέματα του δήμου. Και αυτό το διαπιστώνουμε εύκολα, αφού ο κύριος Αλεξανδρίδης εκτός από δήμαρχος είναι και εκπρόσωπος τύπου κάποιων αντιδημαρχιών, μιας και απαντάει ο ίδιος σε ερωτήματα που τίθενται προς αυτές τις αντιδημαρχίες.

Φυσικά αυτά τα ανησυχητικά φαινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας είναι η συνέχεια της μεγάλης ανοχής σε αυτά της κοινωνία μας σε γενικό επίπεδο, όπου σε λίγο δεν θα μιλάνε οι έξυπνοι και σχετικοί για να μην αντιδράσουν και να μην προσβληθούν οι δύσνοοι και άσχετοι.

Ο Κώστας Σωτηράκης είναι πρώην αντιδήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Κορδελιού Ευόσμου

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ