Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου, 2025
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕΙΔΗΣΕΙΣΟ Γιώργος Σταυρίδης είπε ότι ήταν ενημερωμένος ο δήμαρχος για τα Ωνάσεια...

Ο Γιώργος Σταυρίδης είπε ότι ήταν ενημερωμένος ο δήμαρχος για τα Ωνάσεια Σχολεία

Ο Γιώργος Σταυρίδης, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος Παιδείας Κορδελιού Ευόσμου, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Ιανουαρίου, διέψευσε τον δήμαρχο Λευτέρη Αλεξανδρίδη σχετικά με τον ισχυρισμό του ότι ούτε ενημερώθηκε, ούτε ρωτήθηκε για τη μετατροπή του 6ου Γυμνασίου και του 3ου Λυκείου σε Ωνάσεια. Ο κύριος Σταυρίδης είπε ότι ήταν ενημερωμένοι όλοι οι δήμαρχοι που στα όρια των δήμων τους θα γίνει μετατροπή Σχολείων σε Ωνάσεια.

Ο κύριος Σταυρίδης συνέχισε λέγοντας ότι ο δήμαρχος όχι μόνο δεν έκανε διαβούλευση για το θέμα, ενώ το γνώριζε, αλλά δεν ενημέρωσε ούτε την αντιδήμαρχο Παιδείας, ούτε τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο Παιδείας, ούτε την ειδική συνεργάτη του σε θέματα Παιδείας.

Αναφερόμενος στα όσα λέει ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου υπερασπιζόμενος τη μετατροπή σχολείων του δήμου σε Ωνάσεια, ο κύριος Σταυρίδης επισήμανε ότι ο κύριος Αλεξανδρίδης πήγε στην Αθήνα, ενημερώθηκε για τα Ωνάσεια Σχολεία και μιλάει σαν καθηγητής πανεπιστημίου που όλα τα ξέρει. Επίσης τόνισε πως άλλη ήταν η πρόταση της αντιδημάρχου Παιδείας για το θέμα και άλλη του δημάρχου.

Ο Γιώργος Σταυρίδης είπε ότι δεν πρέπει το 6ο Γυμνάσιο και το 3ο Λύκειο να μετατραπούν σε Ωνάσεια Σχολεία, αλλά, εάν θέλει το ίδρυμα Ωνάση να κάνει ένα καινοτόμο πρόγραμμα, να του δώσει ο δήμος κάποιο από τα οικόπεδα που προορίζονται για σχολεία, προκειμένου να κάνει κάτι τέτοιο από την αρχή και όχι να του δώσει έτοιμα σχολικά κτήρια.

Όσον αφορά τις 400 κενές θέσεις στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, για τις οποίες μίλησε ο Περιφερειακός Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, ο κύριος Σταυρίδης είπε δηκτικά τα εξής: «Του κυρίου Κόπτση νομίζω ότι δεν ξέρει τι του γίνεται».

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ