Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΝα απαντήσει ο κύριος Στάθης Καϊτετζίδης τι γίνεται με το ΘΕΠΑΝ

Να απαντήσει ο κύριος Στάθης Καϊτετζίδης τι γίνεται με το ΘΕΠΑΝ

Του Σωτήρη Παπανικολάου

Στο Θεματικό Ευρυζωνικό Πάρκο Νεολαίας Ελευθερίου Κορδελιού (παλιά κοιμητήρια) γίνονται εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, οι οποίες έχουν κόστος, αφού οι γυψοσανίδες που τοποθετούνται κοστίζουν.

Η διοίκηση Αλεξανδρίδη απέσυρε από το ΘΕΠΑΝ όχι μόνο την Αντιδημαρχία Επιχειρηματικότητας, αλλά και όλες τις άλλες Δημοτικές Υπηρεσίες που στεγάζονταν εκεί, προκειμένου να μετακινηθούν στο χώρο οι Δημόσιες Υπηρεσίες που στεγάζονταν στο πρώην ΙΚΑ Ελευθερίου Κορδελιού.

Ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου έκανε αυτές τις μετακινήσεις γνωρίζοντας ότι οι Δημοτικές Υπηρεσίες βρίσκονταν de facto στο χώρο, ενώ οι Δημόσιες Υπηρεσίες θα χρειάζονταν άδεια από τον κάτοχο του χώρου, προκειμένου να μετακινηθούν εκεί.

Ο δήμος δεν μπορεί να δώσει άδεια για τον χώρο, αφού αυτός αυτή τη στιγμή, με βάση το Κτηματολόγιο, ανήκει στην Εκκλησία, η οποία πληρώνει και τον ΕΝΦΙΑ. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια, γιατί στη Διεύθυνση Γεωργίας υπάρχει τίτλος ιδιοκτησίας που ανήκει στον δήμο, αλλά καμία διοίκηση δεν είχε πάει να τον πάρει, με αποτέλεσμα το ακίνητο να μην καταγραφεί στα περιουσιακά στοιχεία του δήμου ενώ είναι δικό του.

Αφού όμως αυτήν τη στιγμή ο δήμος δεν μπορεί να δώσει άδεια στις Δημόσιες Υπηρεσίες που εγκαταστάθηκαν στο χώρο και αφού οι Δημόσιες Υπηρεσίες δεν πηγαίνουν σε χώρους για τους οποίους δεν υπάρχουν όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα, ποιος έδωσε την άδεια να εγκατασταθούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες στο ΘΕΠΑΝ;

Επιπλέον, ποιος πήρε την άδεια από την Πολεοδομία για τις εργασίες που γίνονται στον χώρο και ποιος τις πληρώνει; Έχει ψηφιστεί κονδύλι από τη Δημοτική Επιτροπή ή το Δημοτικό Συμβούλιο για τέτοιες εργασίες; Δεν έχει ψηφιστεί, αλλά αν έχει ψηφιστεί ας μας το πει η διοίκηση Αλεξανδρίδη.

Η διοίκηση Αλεξανδρίδη δεν πρόκειται όμως να πει τίποτα, γιατί ούτε χαρτιά μπορεί να παρουσιάσει για την παραχώρηση του χώρου στις Δημόσιες Υπηρεσίες που εγκαταστάθηκαν στο ΘΕΠΑΝ, ούτε και αποφάσεις για τη χρηματοδότηση των εργασιών που γίνονται εκεί. Είναι προφανές πως όλα όσα γίνονται αυτήν τη στιγμή στο ΘΕΠΑΝ, γίνονται με την άδεια της Εκκλησίας και όχι του δήμου.

Η διοίκηση Αλεξανδρίδη βήμα βήμα απεμπολεί τα δικαιώματα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου επί του ακινήτου. Η διοίκηση Αλεξανδρίδη ωθεί το ΘΕΠΑΝ εκτός περιουσιακών στοιχείων του δήμου και οι «ήρωες» του ΘΕΠΑΝ, οι εκδότες της Μαύρης Βίβλου και όλοι οι παρατρεχάμενοι εκείνης της ιστορίας σιωπούν προκλητικά.

Εγώ δεν θα ζητήσω από τον δήμαρχο κύριο Αλεξανδρίδη απαντήσεις. Θα ζητήσω από τον κύριο Στάθη Καϊτετζίδη, που εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης δημοτικός σύμβουλος υπερασπιζόμενος το ΘΕΠΑΝ ως δημοτική περιουσία, να απαντήσει ποιος έδωσε την άδεια για να εγκατασταθούν στο χώρο Δημόσιες Υπηρεσίες και ποιος πληρώνει τις εργασίες που γίνονται εκεί.

Ο Σωτήρης Παπανικολάου είναι συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, πρώην διευθυντής των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου και πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ νομού Θεσσαλονίκης

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ