Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ δημοκρατία ξεχειλίζει από τα μπατζάκια της διοίκησης Αλεξανδρίδη

Η δημοκρατία ξεχειλίζει από τα μπατζάκια της διοίκησης Αλεξανδρίδη

Του Γιάννη Καμαρινού

Στη συνεδρίαση της 23ης Οκτωβρίου 2024, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, Δημήτρης Κεραμιδάς, διάβασε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών, Βασίλη Βόγγαλη. Μετά το τέλος της ανάγνωσης της επιστολής δήλωσε στους δημοτικούς συμβούλους τα εξής:

«Αυτό είναι. Δεν υπάρχει άλλη διαδικασία επ’ αυτού. Ανακοινώθηκε».

Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Σταυρίδης παρενέβη προκειμένου να πει ότι υπάρχει θέμα για τις καταγγελίες, για να λάβει την εξής απάντηση από τον κύριο Κεραμιδά:

«Αυτό το θέμα μπορεί να εγερθεί εφόσον τεθεί από τον ίδιο. Δεν τίθεται τώρα τέτοιου είδους θέμα. Ούτε υπάρχει θέμα».

Δεν υπάρχει θέμα και πρέπει να τεθεί από τον κύριο Βόγγαλη; Μα μέσα στην επιστολή του έθεσε ένα σωρό θέματα με τις καταγγελίες που έκανε και οι οποίες δεν ήταν για ενδοπαραταξιακά ζητήματα, αλλά αφορούσαν τη λειτουργία του δήμου. Ήταν υποχρεωμένος ο πρόεδρος να αφήσει τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να ζητήσουν διευκρινήσεις για όσα κατήγγειλε ο κύριος Βόγγαλης. Δεν τους άφησε όμως, προφανώς σε συνεργασία με τον δήμαρχο. Η δημοκρατία ξεχειλίζει από τα μπατζάκια της διοίκησης Αλεξανδρίδη.

Ενώ όμως ο κύριος Κεραμιδάς δεν επέτρεψε στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να ζητήσουν διευκρινήσεις για την επιστολή του Βασίλη Βόγγαλη, επέτρεψε στον δήμαρχο, κύριο Λευτέρη Αλεξανδρίδη, να πει τα παρακάτω:

«Στη διαδικασία της δημοκρατίας πάντα υπάρχουν αυτά. Ο καθένας διαλέγει το δρόμο του και οι πολίτες είναι αυτοί οι οποίοι κρίνουν στο τέλος τον καθένα από εμάς, είτε είναι διοίκηση είτε είναι δήμαρχος είτε είναι δημοτικοί σύμβουλοι είτε δώσαν τη φροντίδα τους στις αντιδημαρχίες τους. Αυτό θα μας κρίνουν οι πολίτες όταν έρθει η ώρα. Εμείς προχωράμε για το καλύτερο των δημοτών, για να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες».

Το ότι η δημοκρατία δεν είναι διαδικασία το αντιπαρέρχομαι, όπως αντιπαρέρχομαι και το γεγονός ότι τα στελέχη της διοίκησης Αλεξανδρίδη δίνουν τη φροντίδα τους στις αντιδημαρχίες τους. Σιγά να μη δίνουν και την αγάπη και τη στοργή τους και σιγά να μην περιποιούνται τις αντιδημαρχίες τους με προδέρμ. Ύψιστε τι άλλο θα ακούσουμε από αυτόν τον δήμαρχο, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα.

Το θέμα είναι ότι ο αντιδημοκρατικός κατήφορος του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου δεν έχει τέλος, αφού δεν άφησε τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης να ζητήσουν διευκρινήσεις για τις καταγγελίες του Βασίλη Βόγγαλη, αλλά άφησε τον δήμαρχο να πει όσα είπε και τα οποία καμία απάντηση δεν έδωσαν. Ο Βασίλης Βόγγαλης κατηγόρησε τον δήμαρχο για φοβερά και τρομερά πράγματα κι εκείνος δεν απάντησε, ενώ σε άλλα, μικρής σημασίας ζητήματα, απαντάει κραυγάζοντας και παριστάνοντας τον ρήτορα.

Δεν υποθέτουμε λοιπόν, αλλά πλέον είμαστε σίγουροι ότι είναι αλήθεια τα όσα κατήγγειλε ο Βασίλης Βόγγαλης για τον δήμαρχο Λευτέρη Αλεξανδρίδη.

Ντρέπομαι για λογαριασμό των κυρίων Αλεξανδρίδη και Κεραμιδά
- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ