Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕγκαίνια της ανακαινισμένης κατακόμβης στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου

Εγκαίνια της ανακαινισμένης κατακόμβης στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου

Την πολύ όμορφη και ανακαινισμένη κατακόμβη, το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο που βρίσκεται κάτω από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον Εύοσμο, μπορούν πλέον να επισκεφθούν άτομα κάθε ηλικίας, προκειμένου να περάσουν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους αλλά και να γνωρίσουν τα νοήματα και τις διδαχές της χριστιανικής πίστης.

Τα εγκαίνιά της πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, ένα σχεδόν χρόνο μετά την έναρξη των εργασιών ανακαίνισης, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα

Αμέσως μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, πλήθος κόσμου κατέβηκε και γέμισε το χώρο της κατακόμβης, όπου τελέστηκε ο αγιασμός των εγκαινίων. Παρόντες στην τελετή των εγκαινίων ήταν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Γιώργος Μαξούρας και ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευόσμου, Παναγιώτης Χερκελετζής.

Το Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο ονομάστηκε «Αλέξανδρος Καλπακίδης», προς τιμήν του εμπνευστή και πρώτου «εργάτη» του νεανικού τμήματος της ενορίας, του Μητροπολίτη Σταυροπηγίου, Αλεξάνδρου.

Από την ιστοσελίδα του δήμου Κορδελιού Ευόσμου

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ