Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥ«Ανησυχίες που προκύπτουν από τη διαδικασία λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου»

«Ανησυχίες που προκύπτουν από τη διαδικασία λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου»

Επιστολή στον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Δημήτρη Κεραμιδά, απέστειλαν οι Κλεάνθης Μανδαλιανός και Μαρία Μανούκα με θέμα «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ». Η επιστολή είναι η παρακάτω:

«Ως επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, έχουμε καταθέσει εγγράφως την παρακάτω επιστολή, με αριθμό πρωτοκόλλου, προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητώντας να μας διευκρινίσει ποιον κανονισμό λειτουργίας εφαρμόζει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

“Κύριε Πρόεδρε,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να θέσουμε υπόψη σας ορισμένες σημαντικές ανησυχίες που προκύπτουν από τη διαδικασία λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ειδικότερα αναφορικά με την εφαρμογή του κανονισμού που διέπει τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως γνωρίζετε, κατά τις συνεδριάσεις, μας έχετε ενημερώσει ότι ο νέος πρότυπος κανονισμός λειτουργίας από το Υπουργείο εσωτερικών δεν έχει ακόμη εκδοθεί, και διαπιστώνουμε ότι εσείς έχετε αναλάβει να καθορίζετε το κανονιστικό πλαίσιο που εφαρμόζεται, καθώς μας ενημερώνετε ότι εσείς αποφασίζετε για τον τρόπο λειτουργίας του συμβουλίου, πράγμα το οποίο δεν το επιτρέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, εγείρονται σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την τρέχουσα διαδικασία που ακολουθούμε στις συνεδριάσεις μας.

Με δεδομένο ότι δεν έχουμε το νέο πρότυπο κανονισμό, ισχύει ο προηγούμενος κανονισμός που έχει ψηφίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και σας ρωτάμε:

Γιατί δεν εφαρμόζετε τον ισχύοντα κανονισμό στις συνεδριάσεις μας;

Είναι αναγκαίο να γνωρίζουμε το θεσμικό πλαίσιο που διέπει τις διαδικασίες μας, ώστε να διασφαλίσουμε την τήρηση των κανόνων και τη νομιμότητα των αποφάσεων που λαμβάνονται.

Η έλλειψη σαφήνειας σε αυτό το ζήτημα μπορεί να οδηγήσει σε παρανοήσεις και να δημιουργηθούν προβλήματα, επηρεάζοντας την αποτελεσματικότητα και την αξιοπιστία του δημοτικού συμβουλίου. Επίσης, είναι επιτακτική ανάγκη να ενημερωθούν όλα τα μέλη του συμβουλίου σχετικά με τις διαδικασίες που ισχύουν, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ορθή λειτουργία μας.

Σας παρακαλούμε να μας διευκρινίσετε ποια συγκεκριμένα άρθρα ή διατάξεις ισχύουν, προκειμένου να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για τη λειτουργία μας.

Ως επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η διαφάνεια και η ορθή ενημέρωση είναι κρίσιμης σημασίας για την αξιοπιστία του δημοτικού συμβουλίου.

Σας παρακαλούμε να μας παρέχετε ξεκάθαρες διευκρινίσεις σχετικά με τον κανονισμό που ισχύει στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να μπορέσουμε να λειτουργούμε υπεύθυνα και αποτελεσματικά.”»

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ