Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΜεγάλος καβγάς μεταξύ των δημοτικών συμβούλων Θανάση Κοκονά και Δημήτρη Σίτσα

Μεγάλος καβγάς μεταξύ των δημοτικών συμβούλων Θανάση Κοκονά και Δημήτρη Σίτσα

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 9ης Οκτωβρίου 2024, η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μαρία Ξενίδου αντέδρασε στην προσπάθεια του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη, να χρεώσει στους πολέμους, που γίνονται σε χώρες οι οποίες έχουν τεράστιες ενεργειακές πηγές, τις ανατιμήσεις της ενέργειας.

Αυτά όμως τα οποία είπε ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου είναι γνωστές θεωρίες που προσπαθούν να αθωώσουν την κερδοσκοπία η οποία διαπράττεται με την ηλεκτρική ενέργεια, που προσπαθούν να «βγάλουν λάδι» όσους έχουν καταδικάσει τις λαϊκές οικογένειες να πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα χρυσάφι. Φυσικά η αύξηση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας ξεκίνησε πριν ξεσπάσουν οι πόλεμοι, αλλά αυτά για τον δήμαρχο είναι ψιλά γράμματα.

Κατά την αντίδραση της κυρίας Ξενίδου, ακούστηκε φωνή από τα έδρανα της διοίκησης του δήμου, η οποία κάλεσε την δημοτική σύμβουλο να μη μιλάει. Η Μαρία Ξενίδου απάντησε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση θα μιλάει και όποιος θέλει να της πει να μη μιλάει, να πάρει το λόγο και να το πει, ενώ ο Θανάσης Κοκονάς, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κάλεσε τον δημοτικό σύμβουλο, που φώναξε στην κυρία Ξενίδου να μην μιλάει, να πει ποιος είναι.

Ο κύριος Σίτσας παραδέχτηκε πως ήταν αυτός, αλλά όχι για να ζητήσει συγνώμη για την παρέμβασή του, αλλά για να υπερασπιστεί τη στάση του. Ο κύριος Σίτσας θεώρησε πως αφού η κυρία Ξενίδου αντέδρασε στα όσα έλεγε ο κύριος Αλεξανδρίδης, μπορούσε κι εκείνος να αντιδράσει.

Έχει δίκιο ο κύριος Σίτσας πως όπως παρεμβλήθηκε η κυρία Ξενίδου, ενώ μιλούσε ο δήμαρχος, μπορούσε και ο ίδιος να παρεμβληθεί. Αυτό που έκανε πως δεν καταλάβαινε ο κύριος Σίτσας ήταν πως η κυρία Ξενίδου δεν αντέδρασε λέγοντας στον δήμαρχο να μην μιλάει. Η κυρία Ξενίδου δεν προσπάθησε σε καμιά περίπτωση να φιμώσει τον δήμαρχο. Είναι άλλο αυτό που είπε στον δήμαρχο πως δεν ισχύουν αυτά που λέει και άλλο να του πει να μην μιλάει.

Πέραν όμως από αυτό, ακόμα και αν η κυρία Ξενίδου παρεκτρεπόταν, πράγμα που σε καμία περίπτωση δεν συνέβη, δεν ήταν δουλειά του κυρίου Σίτσα να την επαναφέρει στην τάξη. Ήταν δουλειά του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κυρίου Κεραμιδά και αυτό φώναξε πολλές φορές ο κύριος Θανάσης Κοκονάς. Ο κύριος Σίτσας δεν ήθελε να καταλάβει ούτε αυτό και συνέχισε τον διαπληκτισμό με τους δημοτικούς συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης, θεωρώντας πολύ φυσιολογικό να φωνάξει σε συνάδελφό του να μην μιλάει.

Δυστυχώς δημοτικοί σύμβουλοι, που μάλιστα μέχρι χθες ούτε ήξεραν την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε αυτή τους ήξερε, παρεμβαίνουν εκεί που δεν έχουν αρμοδιότητα, δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις και θεωρούν ότι έχουν δίκιο. Ενίοτε μάλιστα αλληλοσυγχαίρονται!

Η. Βα.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ