Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΘα κλείσει όλα τα περίπτερα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου;

Θα κλείσει όλα τα περίπτερα ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου;

Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου της 27ης Σεπτεμβρίου 2024, ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η διατήρηση ή κατάργηση θέσης περιπτέρου επί της Μητρούση-Παύλου Μελά και αποξήλωσης του κενωθέντος περιπτέρου. Η Μητρούση είναι η οδός που ξεκινάει από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου, περνάει ανάμεσα από τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και το υπαίθριο πάρκινγκ του δήμου πίσω από την κεντρική πλατεία και καταλήγει στην πλατεία του Ευόσμου.

Η εισήγηση της διοίκησης του δήμου ήταν η κατάργησή του και ακούστηκαν διάφορα επιχειρήματα. Επειδή όμως ακούστηκαν και αντεπιχειρήματα, στο τέλος της συζήτησης του θέματος ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης, είπε τα εξής:

«Να καταργηθεί γιατί έχουμε ένα κάρο μαγαζιά που πουλάν τα ίδια πράγματα. Δηλαδή έχουμε στεγασμένο εμπόριο. Αυτό το στεγασμένο εμπόριο πρέπει να το προφυλάξουμε. Αν είναι δυνατόν».

Κατ’ αρχάς, δεν γνωρίζαμε ότι τα περίπτερα αποτελούν υπαίθριο εμπόριο, αλλά για να το λέει ο δήμαρχος, κάτι θα ξέρει.

Κατά δεύτερον, δεν γνωρίζαμε ότι για την κατάργηση ή διατήρηση μιας θέσης περιπτέρου λαμβάνεται υπόψιν η προφύλαξη των μαγαζιών που πουλάνε ίδια είδη, αλλά για να το λέει κι αυτό ο δήμαρχος πάλι κάτι θα ξέρει.

Το ερώτημα που τίθεται, με βάση αυτήν την τοποθέτηση του δημάρχου, είναι εάν θα προσπαθήσει να κλείσει όσα περίπτερα μπορεί. Αυτή είναι δηλαδή η επιδίωξή του; Αναρωτιέται κανείς, επειδή ο κύριος Λευτέρης Αλεξανδρίδης είναι ακόμη μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, εάν αυτή είναι η θέση του συγκεκριμένου φορέα, εάν δηλαδή πρέπει να καταργηθούν τα περίπτερα για να προστατευτούν τα καταστήματα που πουλάνε ίδια είδη.

Στη θέση του περιπτέρου, το οποίο ως κουβούκλιο εδώ και καιρό δεν υπάρχει και αυτό που τελικά ψηφίστηκε να καταργηθεί ήταν η θέση, έχει απλωθεί διπλανό μαγαζί με στέγαστρα και τραπεζοκαθίσματα, όπως ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός. Μάλιστα ο κύριος Μανδαλιανός είπε χαρακτηριστικά πως ο συγκεκριμένος μαγαζάτορας βάλθηκε να κλείσει το περίπτερο.

Περ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ