Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΗ γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια…

Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια…

Του Γιάννη Καμαρινού

Συνηθιζόταν πέριξ της Συγκλήτου να σταθμεύουν συγκλητικοί τις άμαξές τους παρανόμως και άλλοι από αυτούς να εισέρχονται στη Σύγκλητο και άλλοι να στρογγυλοκάθονται στα γύρω καφενεία.

Μία φορά εμφανίστηκε η αυτοκρατορική φρουρά και άρχισε να αφαιρεί τις πινακίδες από τις παρανόμως παρκαρισμένες άμαξες, μεταξύ των οποίων ήταν και της αδελφής της συζύγου του Καίσαρα.

Βεβαίως η κουνιάδα του Καίσαρα δεν είχε καμία δουλειά στη Σύγκλητο. Καφέ έπινε πέριξ της Συγκλήτου, αλλά από τη θέση όπου έστρωσε τον πισινό της δεν είχε οπτική επαφή με την άμαξά της, με αποτέλεσμα να της πάρουν τις πινακίδες χωρίς να το καταλάβει.

Όταν βρήκε την άμαξά της χωρίς πινακίδες, κόντεψε να σκάσει. Όλοι ήξεραν πως η κουνιάδα του Καίσαρα είχε καβούρια με μεγάλες δαγκάνες στις τσέπες της και γι’ αυτό έτρεξε στην αδελφή της, η οποία είχε στις τσέπες της ολόκληρη εκτροφή καβουριών και ήξερε πόσο βλάπτει την υγεία ένα πρόστιμο για αφαίρεση πινακίδων αμάξης.

Μόλις η γυναίκα του Καίσαρα έμαθε το μεγάλο κακό που βρήκε την αδελφή της, έτρεξε, με τη σειρά της, στην αυτοκρατορική φρουρά και πήρε πίσω τις πινακίδες από την άμαξα της αδελφής της.

Συγκλητικός, που έτυχε να παρακολουθήσει από το παραθύρι του όλες αυτές τις σκηνές, βγήκε στους δρόμους της Ρώμης το βράδυ με έναν κουβά μπογιά και μια μπατανόβουρτσα και άρχισε να γράφει: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει να φαίνεται και τίμια»! Κατόπιν σκέφτηκε λίγο το μήνυμα που έγραφε στα ντουβάρια, το άλλαξε και το έκανε ως εξής: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να φαίνεται τίμια, πρέπει να είναι και τίμια»! Έπειτα ξανασκέφτηκε λίγο ακόμα το μήνυμα που έγραφε στα ντουβάρια, το άλλαξε και το έκανε ως εξής: «Γυναίκα του Καίσαρα… έπεται συνέχεια»!

ΥΓ. Τα παραπάνω είναι μια παρωδία για τις συμπεριφορές αρχαίων και σύγχρονων αυτοκρατόρων.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ