Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΟ Δήμος Κορδελιού Ευόσμου χρειάζεται Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου χρειάζεται Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου χρειάζεται οπωσδήποτε Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, γιατί δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει τέτοια στον δήμο με τα τόσο μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Το παραπάνω κατέστη σαφές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2024, όταν ο Γιώργος Σταυρίδης, δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης και πρώην αντιδήμαρχος, αναφέρθηκε στη δυσοσμία που μαστίζει τις τελευταίες ημέρες κυρίως το Ελευθέριο Κορδελιό, την ανυπαρξία του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Περιβάλλοντος, κυρίου Αστέριου Μπαξεβάνη, και την άρνηση του κυρίου Μπαξεβάνη να πει έστω μια κουβέντα για τη δυσοσμία και για όσα του καταλόγισε ο κύριος Σταυρίδης.

Το περιβάλλον δεν είναι πάρεργο και μάλιστα σε έναν δήμο με τόσα περιβαλλοντικά προβλήματα, για να δίνεται στα χέρια ενός εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου που επί εννέα μήνες δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, όπως ακριβώς περιέγραψε την κατάσταση ο κύριος Σταυρίδης, και επιπλέον μάλιστα αρνείται έστω να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Τα προβλήματα με το Περιβάλλον στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου είναι τόσο μεγάλα, που δεν χρειάζονται «υφυπουργείο» και μάλιστα με τον συγκεκριμένο «υφυπουργό», αλλά χρειάζονται «υπουργείο», χρειάζονται αντιδημαρχία.

Η πρώτη λοιπόν αλλαγή που πρέπει να κάνει ο δήμαρχος κύριος Λευτέρης Αλεξανδρίδης την 1η Ιανουαρίου 2025 είναι να δημιουργήσει Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και φυσικά όχι με αντιδήμαρχο τον κύριο Μπαξεβάνη. Σ’ αυτήν την Αντιδημαρχία πρέπει να οριστεί ένας άνθρωπος με κύρος, ώστε να μπορεί να σταθεί απέναντι στα ΕΛΠΕ και να μιλήσει μαζί τους, ώστε η παρουσία του να έχει το ειδικό βάρος που χρειάζεται και απέναντι στη μεγάλη βιομηχανία και απέναντι σε οποιονδήποτε άλλον.

Ο καταλληλότερος για τη θέση του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος είναι ο πρώην δήμαρχος του πρώην Δήμου Ελευθερίου Κορδελιού, κύριος Στάθης Καϊτετζίδης, παρά την έντονη κριτική που του έχει ασκήσει κατά καιρούς η «Αγκίδα». Δεν υπάρχει καταλληλότερος. Ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου πρέπει να σκεφτεί σοβαρά αυτήν την πρόταση και να τη δρομολογήσει.

Γ. Χαρ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ