Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Εσύ βούλωσέ το…

Επειδή σηκώθηκε πολλή σκόνη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024, και επειδή πάλι ακούστηκαν κουβέντες περί σεξισμού, τίθεται το εξής ερώτημα: Είναι απόλυτα φυσιολογικό κάποιος δημοτικός σύμβουλος να πει σε ειδικό σύμβουλο του δημάρχου να το βουλώσει;

Στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου έχει χαθεί το μέτρο, αλλά κυρίως ορισμένοι πιστεύουν ότι θα βγούνε από πάνω επειδή έχουν πιο δυνατή φωνή και επειδή κόβουν και ράβουν μια αντιπαράθεση όπως θέλουν, χωρίς να λένε πώς ξεκίνησε.

Όταν αναφέρεσαι σε μία αντιπαράθεση δύο ανθρώπων και κατηγορείς τον έναν από τους δύο για σεξισμό, χωρίς όμως να λες ότι την αντιπαράθεση την άρχισε ο άλλος λέγοντας στον πρώτο «Εσύ βούλωσέ το», λειτουργείς εκ του πονηρού.

Μπορεί να θεωρείς ότι ο δεύτερος δεν θα έπρεπε να απαντήσει όπως απάντησε, αλλά δεν είναι δυνατόν να κρύβεις ότι αυτό που είπε ήταν απάντηση στην προσβολή που δέχτηκε από τον άλλον, τον οποίο υποτίθεται υπερασπίζεσαι από τη σεξιστική επίθεση.

Ίσως πάλι ορισμένοι να θεωρούν ότι είναι πολύ φυσιολογικό να σου πει κάποιος να το βουλώσεις. Αυτοί οι ορισμένοι θα τρέξουν να μαλώσουν με τον δάσκαλο εάν πει στο παιδί τους να το βουλώσει, γιατί θα ισχυριστούν ότι του δημιούργησε ψυχολογικά προβλήματα με την προσβολή που του έκανε. Το να πει όμως ένας δημοτικός σύμβουλος σε έναν ειδικό σύμβουλο του δημάρχου να το βουλώσει, δεν είναι και κακό!

Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά, πολλά μέτρα και πολλά σταθμά και μία κατηγορία για σεξισμό να πλανάται συνεχώς πάνω από το Δημοτικό Συμβούλιο Κορδελιού Ευόσμου.

Σ.

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ