Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΕ όχι να απευθύνει κατηγορίες για σεξισμό ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός

Ε όχι να απευθύνει κατηγορίες για σεξισμό ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός

Της Μαρίας Πασχαλίδου

Διαβάζοντας σήμερα τις πρώτες γραμμές από τα όσα περί σεξισμού έγραψε ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός, τέως δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, θεώρησα ότι αποφάσισε, έστω και αναδρομικά, να μου ζητήσει συγνώμη.

Κατόπιν, διαβάζοντας παρακάτω κατάλαβα ότι δεν έχει κανέναν σκοπό να ζητήσει συγνώμη από εμένα για όσες φορές με πρόσβαλε ως γυναίκα με μισογυνικές και σεξιστικές κουβέντες.

Ο κύριος Μανδαλιανός έγραψε το κείμενο για να καλέσει ειδικό συνεργάτη του δημάρχου να ζητήσει συγνώμη από την κυρία Γαβαλά, γιατί της είπε να πάει να πλύνει κανένα πιάτο. Ε όχι να απευθύνει κατηγορίες για σεξισμό ο κύριος Κλεάνθης Μανδαλιανός.

Η κουβέντα που είπε ο ειδικός συνεργάτης του δημάρχου ήταν αδικαιολόγητη, αλλά δεν είχε μεγάλη διαφορά από τα όσα κατά καιρούς είπε σ’ εμένα ο κύριος Μανδαλιανός. Ακόμα και τώρα εάν ερωτηθεί, θα πει ότι καλά μου έκανε και θα αρνηθεί να ζητήσει συγνώμη. Γιατί;

Κι εγώ έχω διαδρομή στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά οι σεξιστικές κουβέντες σε βάρος μου από τον κύριο Μανδαλιανό περίσσευαν και μάλιστα χωρίς εγώ ούτε κατά διάνοια να του πω να το βουλώσει ή κάτι παρόμοιο. Οι σεξιστικές κουβέντες του κυρίου Μανδαλιανού σε βάρος μου ήταν παντελώς απρόκλητες.

Αλήθεια, η κυρία Γαβαλά και όσοι εξεγέρθηκαν με το πλύσιμο των πιάτων, πού ήταν όταν αντιμετώπιζα παρόμοιες συμπεριφορές από τον κύριο Κλεάνθη Μανδαλιανό; Πού ήταν όλοι αυτοί όταν ο κύριος Μανδαλιανός έφτασε στο σημείο να πει ότι λέω ανοησίες, χωρίς να μου ζητήσει συγνώμη και χωρίς ο τότε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κύριος Γιώργος Ρούμελης, να τον καλέσει να μου ζητήσει συγνώμη;

Η απόλυτη υποκρισία. Είναι αδικαιολόγητο να μιλάει κανείς έτσι στην κυρία Γαβαλά, αλλά φυσιολογικό να μιλάει κάποιος άλλος με παρόμοιο τρόπο σ’ εμένα; Γιατί; Επειδή δεν είμαι καθηγήτρια, όπως η κυρία Γαβαλά; Εγώ είμαι γυναίκα κατώτερου Θεού;

Η κουβέντα του ειδικού συνεργάτη του κυρίου Αλεξανδρίδη ήταν αδικαιολόγητη και η στάση του κυρίου Μανδαλιανού υποκριτική. Τη στάση της κυρίας Γαβαλά θα την αφήσω ασχολίαστη.

Όσον αφορά το κλείσιμο του μικροφώνου από το νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, γεγονός για το οποίο εξανίσταται ο κύριος Μανδαλιανός, τον καλώ να ανατρέξει στις μεταδόσεις των προηγούμενων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να φρεσκάρει τη μνήμη του όσον αφορά πόσες φορές ο δικός του πρόεδρος έκλεισε τα μικρόφωνά μας.

Η Μαρία Πασχαλίδου είναι πρώην δημοτική σύμβουλος Κορδελιού Ευόσμου και πρώην πρόεδρος της Κοινότητας Ελευθερίου Κορδελιού

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ