Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ-ΕΥΟΣΜΟΥΑΙΡΕΤΙΚΑΌσον αφορά τους επικοινωνιολόγους μου

Όσον αφορά τους επικοινωνιολόγους μου

Του Θεόφιλου Ελευθεριάδη

Περισπούδαστος δεν είμαι, ούτε και επιδίωξα να γίνω φοιτητής στα εξήντα μου χρόνια. Με αυτό σε καμία περίπτωση δεν θέλω να απαξιώσω την προσπάθεια όσων ακόμα και σε μεγάλη ηλικία μοχθούν για να περάσουν στο πανεπιστήμιο.

Γράμματα έμαθα συγκεκριμένα, όπως και οι περισσότεροι με τους οποίους βρισκόμαστε στην ίδια ηλικία. Ξέρω γραφή και ανάγνωση και θεωρώ ότι η σκέψη μου έχει σειρά.

Σ’ αυτόν τον τόπο που ονομάζεται Δήμος Κορδελιού Ευόσμου είχα παρουσία ως συνδικαλιστής για πάρα πολλά χρόνια, σίγουρα πολύ πριν εμφανιστούν διάφοροι ουρανοκατέβατοι για να μας σώσουν.

Με βάση και την πορεία μου στον συνδικαλισμό, μπορώ και διατυπώνω σκέψεις γι’ αυτόν τον δήμο, για τα προβλήματα και για την πρόοδό του. Λάθη γραμματικά και συντακτικά κάνω, όπως κάνουν οι περισσότεροι. Έχω όμως καλούς φίλους που διορθώνουν αυτά τα λάθη και αυτοί οι φίλοι μου κάνουν αυτήν την εξυπηρέτηση αφιλοκερδώς, γιατί εγώ χρήματα για τέτοια δουλειά δεν έχω, ούτε και μπορώ να τα πάρω από κανένα δημόσιο ταμείο.

Οι «επικοινωνιολόγοι» μου λοιπόν δεν επιβαρύνουν την τσέπη μου, γιατί είναι φίλοι μου, και πολύ περισσότερο δεν επιβαρύνουν κανένα δημόσιο ταμείο.

Επειδή λοιπόν νομίζω πως πλέον οι περισσότεροι έχουμε φίλους που είναι φιλόλογοι ή ιστορικοί, δεν μας είναι δύσκολο να βρούμε κάποιον που να διορθώσει αφιλοκερδώς τα κείμενά μας στα σημεία που έχουν λάθη.

Θα πρότεινα λοιπόν η διοίκηση Αλεξανδρίδη, που τόσο της αρέσει ο εθελοντισμός και τόσο πολύ τον λανσάρει, που ψάχνει χορηγίες για να κάνει βασικά πράγματα στο δήμο, να κοιτάξει να βρει εθελοντές για να διορθώνουν ή και να γράφουν τα κείμενα του δημάρχου. Σίγουρα ο κύριος Αλεξανδρίδης θα είχε κάποιους φιλολόγους στο ψηφοδέλτιό του.

Προτείνω δηλαδή στη διοίκηση Αλεξανδρίδη να βρει χορηγούς φιλολόγους που θα επιμελούνται τα κείμενα της παράταξής του, ώστε να μην χρειάζεται να πληρώνουν τόσους δημοσιογράφους και επικοινωνιολόγους. Προτείνω δηλαδή στη διοίκηση Αλεξανδρίδη να δώσει το καλό παράδειγμα του εθελοντισμού και των χορηγιών, προκειμένου να πείσει τους δημότες να κάνουν το ίδιο.

Δεν έχω αυταπάτες για το τι θα κάνει η διοίκηση Αλεξανδρίδη. Είναι σίγουρο πως εθελοντές ψάχνει αλλού. Τα «δικά της παιδιά» τα θέλει έμμισθα. Πάντως εγώ, με καλή διάθεση και πρόθεση, τους είπα πώς λειτουργώ με τους «επικοινωνιολόγους» μου, οι οποίοι απέχουν παρασάγγες από τους έμμισθους επικοινωνιολόγους του κυρίου Αλεξανδρίδη. Τώρα αν απέχουν προς τα μπρος ή προς τα πίσω, ας δώσει την απάντηση ο ίδιος ο δήμαρχος ή ο ευφυής παρατρεχάμενός του.

Ο Θεόφιλος Ελευθεριάδης είναι συνταξιούχος δημοτικός υπάλληλος του δήμου Κορδελιού Ευόσμου και πρώην συνδικαλιστής

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ