Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΝΕΑΑθλητισμόςΓιώργος Τσουκαλίδης: Με την ΑΕ Ευόσμου έχουμε φιλοδοξίες

Γιώργος Τσουκαλίδης: Με την ΑΕ Ευόσμου έχουμε φιλοδοξίες

Συνέντευξη στην «Αγκίδα» παραχώρησε, λίγο πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, ο προπονητής της ΑΕ Ευόσμου Γιώργος Τσουκαλίδης. Στη συνέντευξη αναφέρθηκε στην προηγούμενη σεζόν, αλλά κυρίως στους στόχους της ομάδας τη νέα χρονιά.

Αγκίδα: Από πότε έχετε αναλάβει την ΑΕ Ευόσμου;

Γιώργος Τσουκαλίδης: Η φετινή χρονιά είναι η τρίτη συνεχόμενη στην ομάδα. Την πρώτη μου χρονιά δημιουργήσαμε μια δυνατή ομάδα που έκανε πρωταθλητισμό. Φτάσαμε πολύ κοντά στην πηγή αλλά νερό δεν ήπιαμε. Αυτό μας πείσμωσε, βελτιωθήκαμε, με αποτέλεσμα να κάνουμε πέρυσι μια τρομερή χρόνια κατακτώντας το κύπελλο της ΕΠΣΜ και το πρωτάθλημα καταφέρνοντας να πάρουμε την άνοδο στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία. Στην ουσία η περσινή σεζόν ήταν μια σεζόν που μας έδωσε μόνο χαρές.

Αγκίδα: Έγιναν προσθήκες στην ομάδα τη φετινή σεζόν ή παρέμεινε ο ίδιος κορμός;

Γιώργος Τσουκαλίδης: Λόγω της δομής του πρωταθλήματος, έπρεπε να ανανεώσουμε το ρόστερ όσον αφορά την ηλικία, καθώς πρέπει να έχουμε 10 παίκτες οι οποίοι πρέπει να είναι γεννημένοι πριν από το 2003 και επιπλέον δύο από αυτούς πρέπει να παίζουν βασικοί. Αν δεν υπήρχε αυτή η ιδιαιτερότητα, δεν θα άλλαζε πολύ η ομάδα και θα προχωρούσαμε μόνο σε προσθήκες. Θεωρώ ότι χάσαμε λίγο σε εμπειρία, αλλά προσθέσαμε ταλέντο, τρεξίματα, διάθεση και ενθουσιασμό αλλά τελικά η φετινή ομάδα είναι μια διαφορετική ομάδα από την περσινή.

Αγκίδα: Άρα η γνώμη σας είναι ότι η ομάδα είναι καλύτερη φέτος.

Γιώργος Τσουκαλίδης: Υστερεί σε εμπειρία, αλλά για τα δεδομένα τής Γ΄ Εθνικής είναι μια ομάδα φρέσκια, η οποία δείχνει ενθουσιασμό.

Αγκίδα: Στόχος σας είναι ο πρωταθλητισμός;

Γιώργος Τσουκαλίδης: Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μια ομάδα που να κερδίζει, καθώς, κακά τα ψέματα, τα τελευταία δυο χρόνια η ομάδα έκανε ελάχιστες ήττες και μας καλόμαθε στις νίκες. Βέβαια η Γ΄ Εθνική είναι πολύ πιο δύσκολη κατηγορία, καθώς έχουμε αντιπάλους που εκπροσωπούν ολόκληρες πόλεις με μπάτζετ τριπλάσιο από το δικό μας, αλλά οι εμφανίσεις της ομάδας μας στα φιλικά παχνίδια και στο κύπελλο ήταν άκρως ενθαρρυντικά.

Αγκίδα: Άρα πάμε game by game με στόχο να μείνει η ομάδα στην κατηγορία και από εκεί και πέρα βλέπουμε; Εσείς πώς το έχετε στο μυαλό ως προπονητής;

Γιώργος Τσουκαλίδης: Σίγουρα έχουμε φιλοδοξίες γενικά σαν ομάδα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε για πρωτάθλημα ή για παραμονή. Τελείως ειλικρινά, η ομάδα πρέπει για αρχή να πατήσει καλά στα πόδια της, ώστε να σταθεροποιηθεί σε αυτή την κατηγορία, πράγμα που θα είναι μεγάλη επιτυχία και που πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε επειδή έχουμε ένα πολύ καλό σύνολο.

Αγκίδα: Από τον δήμο Κορδελιού Ευόσμου υπάρχει υποστήριξη; Αντιλαμβάνονται την ομάδα ως εκπρόσωπο του δήμου που πρέπει να την στηρίξουν;

Γιώργος Τσουκαλίδης: Κοιτάξτε, εμένα, όπως ήδη σας είπα, αυτή θα είναι η τρίτη μου χρονιά ως προπονητής της ομάδας. Τα προηγούμενα δύο χρόνια κάναμε προπονήσεις στα Μετέωρα και στο γήπεδο του Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης. Τα γήπεδα που χρησιμοποιούσαμε σαν έδρα για τους αγώνες ήταν αυτά του Θερμαϊκού και των Μαλγάρων. Στο γήπεδό μας, που βρίσκεται στον Εύοσμο και που θα παίξουμε φέτος, δεν ερχόμασταν πότε.

Αγκίδα: Δηλαδή στο δημοτικό στάδιο του Ευόσμου φέτος μπήκατε;

Γιώργος Τσουκαλίδης: Φέτος στην προετοιμασία, καθώς φέτος ολοκληρωθήκαν οι εργασίες για να μπορούμε να μπούμε στο γήπεδο. Έχουμε ενάμιση μήνα σε αυτό το γήπεδο. Στα δύο επίσημα παιχνίδια που παίξαμε φέτος για το Κύπελλο Ελλάδας, η κερκίδα ήταν κατάμεστη, πράγμα που μας ενθουσίασε. Η αλήθεια είναι ότι ακολουθούσε ο κόσμος όσο μπορούσε και τα δύο προηγούμενα χρόνια, αλλά πλέον, επειδή είμαστε στο κέντρο του Ευόσμου, ο κόσμος έδειξε ότι η ομάδα του είχε λείψει.

Αγκίδα: Άρα είστε σίγουροι ότι φέτος θα έχετε αρκετή στήριξη από τον κόσμο.

Γιώργος Τσουκαλίδης: Νομίζω ότι, επειδή είμαστε στο κέντρο του Ευόσμου, θα έχουμε αρκετό κόσμο. Ο δήμος είναι κοντά μας, καθώς μας έδωσε ένα έργο καταπληκτικό, με κάποιες ελλείψεις, αλλά κάναν τα αδύνατα δυνατά οι άνθρωποι για να μπορέσει να ολοκληρωθεί.

Αγκίδα: Πώς ήταν η εμπειρία στο Κύπελλο Ελλάδας;

Γιώργος Τσουκαλίδης: Παίξαμε δύο αγώνες στο κύπελλο Ελλάδας με το Παραλίμνι, το οποίο αποκλείσαμε, και με τον Εθνικό Νέου Κεραμιδίου, που ήταν ομάδα Β’ Εθνικής και Η διαφορά μας ήταν εμφανής. Μακάρι να φτάσουμε και εμείς σε αυτό το επίπεδο. Θέλει χρόνο και μια σειρά πράγματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσουμε, αν θέλουμε να φτάσουμε και εμείς ένα επίπεδο παραπάνω.

*Η συνέντευξη από τον προπονητή της ΑΕ Ευόσμου, Γιώργο Τσουκαλίδη, λήφθηκε την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024, πριν τον αγώνα με την Π.Ο. Μουδανιών στον οποίο το αποτέλεσμα ήταν ισόπαλο 0-0.

Τη συνέντευξη για την «Αγκίδα» πήρε ο Μουμουλίδης Ιορδάνης

- Advertisement -
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ